начало

Няма никакъв смисъл да се гласува за някого, ако не предлага 5 законодателни промени Няма никакъв смисъл да се гласува за някого, ако не предлага 5 законодателни промени

Колекторска фирма с принуда за погасяване.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Колекторска фирма с принуда за погасяване.

Мнениеот jorryy » 04 Дек 2020, 12:33

Здравейте

Колекторска фирма "Агенция за контрол на просрочени задължения" изкупува от банка ДСК стоков кредит, който не се погасява от 4 месеца към днешна дата. Фирмата изпраща покана за доброволно богасяване на главница от 2100 лв + 480 лв лихва. Същите искат дългът да им бъде заплатен в 5 работни дни от датата на получаване на поканата, като сумата трябва да бъде внесена наведнъж.

Въпросът е може ли да се има предвид ЗАКОНА ЗА МЕРКИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА ПО ВРЕМЕ НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, ОБЯВЕНО С РЕШЕНИЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ОТ 13 МАРТ 2020 Г." и текста, който гласи ,"До два месеца след отмяната на извънредното положение при забава за плащане на задължения на частноправни субекти, длъжници по договори за кредит... ... не се начисляват лихви за забава и неустойки, задължението не може да бъде обявено за предсрочно изискуемо и договорът не може да бъде развален поради неизпълнение.

В този случай лихвата обоснована ли е , както и изкупуването на кредита от ДСК и желанието на агенцията за събиране на сумата към днешна дата?

Благодаря ви.
jorryy
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Юли 2017, 06:28

Re: Колекторска фирма с принуда за погасяване.

Мнениеот jhoro » 04 Дек 2020, 19:35

Здравейте!
Хубаво споменавате ЗМДВИП, но да напомня - официално от 13 май няма извънредно положение. От тази дата - досега действа „извънредна епидемиологична обстановка”! Мораториум върху сроковете … няма.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2036
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Колекторска фирма с принуда за погасяване.

Мнениеот jackpotov » 11 Яну 2021, 22:03

Наеми си адвокат.Колекторните фирми не са много законни.Договор за цесия виждал ли си ? Въпросите са много - както и отговорите.Основното оръжие на колекторските фирми са слабата психика и лошо ЦКР,защото от него отърване няма.
jackpotov
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 31 Мар 2020, 18:15


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron