начало

Съдии от Пловдив пишат на ВСС за управлението на Иван Калибацев. Искат проверка Съдии от Пловдив пишат на ВСС за управлението на Иван Калибацев. Искат проверка

Срок обжалване на частта за разноските

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Срок обжалване на частта за разноските

Мнениеот mamarinov » 10 Юни 2021, 14:53

Здравейте.
Загубилата на първа инстанция страна по гражданско дело в последното СЗ прави възражение за прекомерност на хонорара на адвоката на спечелилата и иска намаляването му. Съдът го уважава и го намалява до минимума. Хонорарът на адвоката на загубилите обаче е дори по-голям, а според ТР на ВКС съдът не може да намалява поради прекомерност хонорара на единия адвокат до сума, по-малка от този, чиято страна прави възражение за прекомерност. Спечелилата страна пропуска срока да иска изменение в частта за разноските. Загубилата страна обаче подава въззивна жалба. Въпросът ми е: може ли спечелилата страна в срока за отговор на въззивната жалба да поиска и изменение в частта за разноските? След като според 263 (2) от ГПК може да подаде насрещна въззивна жалба, която има всички характеристики на въззивна жалба това означава ли, че реално отново е в срока за обжалване и съгласно 248 (1) от ГПК може да подаде такова искане? Има ли съдебна практика по въпроса?
mamarinov
Младши потребител
 
Мнения: 31
Регистриран на: 30 Яну 2015, 20:30

Re: Срок обжалване на частта за разноските

Мнениеот roshen » 11 Юни 2021, 12:37

roshen
Младши потребител
 
Мнения: 77
Регистриран на: 06 Апр 2021, 16:47


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта


cron