начало

Гешев обсъди с украинския главен прокурор връщането на Брендо Гешев обсъди с украинския главен прокурор връщането на Брендо

Вадене на изпълнителен лист

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Вадене на изпълнителен лист

Мнениеот maia0303 » 19 Окт 2021, 11:50

Здравейте,
Имахме съдебна делба на земеделски земи. Решението на съда вече е влязло в сила. Един от хората, според решението на съда, е осъден да ми изплати определена сума за уравняване на дяловете. Нямам негови координати, нито той – мои. Свързах се с адвоката, който го представляваше на делото за съдебната делба. Помолих за негов телефонен номер, за да се свържа, за да уточним как точно ще ми заплати присъденото. Адвоката не ми даде номера му, а каза, че ще му предаде моя – той да ме потърси. Минаха няколко месеца оттогава, без да се е свързал с мен.
Каква е процедурата за вадене на изпълнителен лист? Необходимо ли е да доказвам, че съм правила опит да се свържа с длъжника или въобще няма изискване този, на когото е присъдено вземане, да издирва длъжника си?
Има ли нови разходи по дела и т.н. за издаване на изпълнителния лист или той се издава въз основа на влязлото в сила решение на съда /за съдебната делба/, без да се води ново дело?
maia0303
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 16 Юли 2021, 15:05

Re: Вадене на изпълнителен лист

Мнениеот nikodim77 » 19 Окт 2021, 22:58

Здравейте,
А Вашият адвокат на каква позиция е? Посочвате дело, по което сте страна, и че другата такава е била представлявана от адвокат…, вярвам, че и Вие сте имала такъв?
Иначе, процедурата е, молба до съда, разгледал делото и плащане на съответната ДТ.
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 962
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Вадене на изпълнителен лист

Мнениеот maia0303 » 20 Окт 2021, 09:17

Не съм ползвала адвокат. Не ми беше необходим такъв. Не беше дело, в което ще се доказва вина или невинност или в което ще се борим за по-голям парцел земя. Делото се състоеше в това съдът да определи кой точно парцел на кого от наследниците/съсобствениците ще бъде.
Въпросния, за когото в решението на съда пише, че е осъден да ми изплати някаква сума за уравняване на дяловете, беше изкупил дяловете на част от наследниците на земята. Т.е. нямаме роднинска връзка, не го познавам, не намерих негови координати в Google. Защо е ползвал адвокат да го представлява? Така е решил…
Благодаря за отговора!
Само да помоля още веднъж за отговор и на въпроса - необходимо ли е да доказвам, че съм правила опит да се свържа с длъжника или въобще няма изискване този, на когото е присъдено вземане, да издирва длъжника си, преди да подаде молба за издаване на изпълнителен лист?
maia0303
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 16 Юли 2021, 15:05

Re: Вадене на изпълнителен лист

Мнениеот ykovachev » 20 Окт 2021, 10:17

Не, няма такова изискване, искайте си издаване на ИЛ.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 2010
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: Вадене на изпълнителен лист

Мнениеот maia0303 » 20 Окт 2021, 14:35

Благодаря ви!
maia0303
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 16 Юли 2021, 15:05


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron