начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

Лекарско изнудване

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Лекарско изнудване

Мнениеот iva_m » 25 Яну 2005, 14:58

Към кого да се обърнем в случай на изнудване от лекар?!
Баща ми е работещ мъж на 57 години. Цял живот си е плащал данъците и здравните осигуровки. И какво от това???
От 2 месеца е с епикриза "Тежка двустранна дискова херния". Болките са нечовешки, да не говорим, че е почти обездвижен. След 1 месечен неефективен престой в болница, лекуващият го там лекар хирург-невролог е назначил операция. Гаранциите за успех на такава намеса са 40%. Баща ми отказал. И сега този "лекар" му отказва да му изпрати документите за лекарска комисия за продължаване на болничния лист. Освен това му искал пари, за да свика ЛКК.
Какво да предприемем в такъв случай?
iva_m
 

Re: Лекарско изнудване

Мнениеот plamen1 » 25 Яну 2005, 15:09

Ще Ви кажа на номер 088/70-35-244. Не е за по телефона.
plamen1
Младши потребител
 
Мнения: 80
Регистриран на: 02 Яну 2005, 22:10

Re: Лекарско изнудване

Мнениеот plamen1 » 25 Яну 2005, 15:23

Имате два пътя. Единият е давате парите и нещата стават така както биха станали. Той е ясен. То така сме я докарали - ако имаш пари ще живееш, ако не ще мреш. Но аз ще Ви посъветвам друго. Явно тоя доктор минава границата. Отивате в полицията по Вашето местоживеене. Търсите оперативния работник от МВР на Вашия район. Намирате го. Съобщавате му за искания от длъжностното лице подкуп. Съответно уговаряте с пишманията доктор времето и мястото на предаването му. Полицията ако подходи законово, а тя няма друг начин, ще изготви оперативно мероприятие /белязани банкноти предварително описани като вземе съответните разрешения/. Така трябва да нагласят предаването на парите, че да го заловят след получаването им от него. Само така може да бъде разобличен. И след реализацията ще го поеме следовател със следствено дело за подкуп. Защото това е престъплението, което доктора извършва. Но това трябва да стане след като доктора поиска подкупа и притиска баща Ви да го даде. Защото иначе би бил провокиран към подкуп.
plamen1
Младши потребител
 
Мнения: 80
Регистриран на: 02 Яну 2005, 22:10

Re: Лекарско изнудване

Мнениеот iva_m » 25 Яну 2005, 16:16

Благодаря.
И това е решение на проблема.
iva_m
 

Re: Лекарско изнудване

Мнениеот plamen1 » 25 Яну 2005, 16:24

Не е решение. Но както виждам, нямате други варианти. Защото явно в това съсловие има хора без достойнство и чест. Без морал. И заслужават да ги покажат по телевизията с белезници. Без значение на крайния изход. Позора е достатъчен.
plamen1
Младши потребител
 
Мнения: 80
Регистриран на: 02 Яну 2005, 22:10


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron