начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

Лекарска грешка

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Лекарска грешка

Мнениеот pridrujitel » 26 Яну 2005, 13:31

Оперираха детето ми за апандисит- проста и лесна операция, както си мислех тогава. Два дни след изписването от болницата, със становище от лекуващ и завеждащ отделението лекар, че следоперативния период е протекъл нормално и всичко е ОК, бяхме приети отново по спешност т. к. се оказа, че апандисита не е изчистен до край, образувал се е абцес и се наложи да бъде оперативно премахната цялата коремна обвивка и около 6 см от коремната стена. Вярно е, че съгласно хирургичните техники се реже "до видимо здраво място" и е в рамките на допустимото да има усложнения , но детето беше 10 дни под лекарско наблюдение и е било видно с просто око, че "раната не е спокойна ", а е било и редно преди изписване да бъдат напрвени контролни изследвания. От документите, с които успях да се сдобия / за съжаление не са оригинали/ по безспорен начин става ясно, че случаят е лекарска грешка.
Не търся някакво обезщетение, но мисля, че виновните трябва да бъдат наказани.
Имайки предвид, че в България няма осъден лекар за грешка, как ще ме посъветвате да търся правата си?
Благодаря ви предварително!
pridrujitel
 

Re: Лекарска грешка

Мнениеот Гери » 26 Яну 2005, 13:54

По съдебен ред, но по реда на ЗЗД, а не по наказателноправен път.
Не е точно така, че няма осъден лекар за нанесените на пациент вреди.
Гери
 

Re: Лекарска грешка

Мнениеот D.Ivanova » 28 Яну 2005, 00:31

Ако вървите по наказателен път, търсете отговорност от лекарите, ако търсите отговорност по ЗЗД-препоръчвам срещу болницата, тъй като лекарите са в трудовоправни отношения. Трябва да предприемете някакви мерки и да потърсите отговорност от виновните лица, това е немарливо изпълнение на професионални задължения.
D.Ivanova
 

Re: Лекарска грешка

Мнениеот d » 31 Яну 2005, 18:14

mojete da se svarjite s fondacia "Centar za Nadejda". te imat praven proekt za za6tita na lica, uvredeni ot lekari i predostaviat bezplatna pravna pomo6t. te biha mogli da zavedat sadebno delo. tel : 981 77 27 - adv. Silvi Gavrilov
d
 


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron