начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

молба към лице специалист по енергийни въпроси

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


молба към лице специалист по енергийни въпроси

Мнениеот лили » 02 Фев 2005, 13:39

Имам проблем с Пловдивското енерго.От март месец 2003 г. се водя собственик на партида.Техникът които е извършил услугата е пуснал фиш в които е видно кога е сменена партидата/по моя молба/кога е спрян токът и какви са показанията на електромера до момента.Получих разписка че трябва да платя потребената енергия на редишният собственик на партидата за м.февруари тъй като той се отчита през март когато вече е на мое име. Редно ли е това аз да плащам за ток който доказано е изразходван от друг?Има ли някакви правила по този въпрос ?
лили
 

Re: молба към лице специалист по енергийни въпроси

Мнениеот jiji22 » 03 Фев 2005, 21:48

По принцип - не сте отговорна пред доставчика за предходната консумация, но те имат силата на монополист и могат да не ви пуснат тока, докато не платите старата сметка. Имате ли подписан договор за доставка на ел.енергия и от кога сте го подписали, ако имате? Ако не платите сметката на стария собственик и ви спрат тока можете да съдите доставчика - дълго и трудно. Или да платите сметката и да съдите стария собственик - също толкова дълго.
При всички случаи се снабдете с копия от тези фишове и показания на електромери, за да не вземат да се "изгубят", докато решите какво да правите.
jiji22
 


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron