начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

Адвокат за първи път в съдебна зала

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот maria9 » 04 Фев 2005, 01:21

Здравейте колеги, от скоро съм адвокат и почти всяка седмица ми се налага да се явявам по дела които никога не съм гледала.
Това ми струва много нерви, преди всяко дело изчитам всичко по случая,/закони,наредби и т. н. /Не познавам практиката и затова реших преди мое дело да ходя да слушам сходни дела в съда.Проблема е ,че съдиите ме гледат странно , питат защо съм в зала.
Искам да Ви попитам вие как сте се справяли.?Това ли начина за започване на адв. практика.?
/Пропуснах да кажа , че работя сама -имам много колеги, но за съжаление със същия стаж като мене и те не могат да ми помагат/.
maria9
 

Re: Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот Димитър » 04 Фев 2005, 01:31

Машаала....!
Ей такъв адвокат ми трябва ! Дай боже всекиму такава адвокатка !
Един невежа в правото ти желае успех !
Димитър
 

Re: Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот enigma » 04 Фев 2005, 02:12

Мисля, че това е прекрасно решение. Аз практически така направих, защото карах 1 годишен стаж и висях само по съдебни дела на всички възможни състави (знаете, че е от другите институции не ви търсят много много, да не кажа изобщо). Те и тогава често ми се чудеха съдиите, после свикнаха. А след стажа и направо в професията.
enigma
 

Re: Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот Гери » 04 Фев 2005, 02:58

Привет,
Това е начина. Аз от началото на следването така правех. Нещо повече ако имаш познат младши съдия или съдия, може да се разберете ден два преди с.з. да отидеш при него и да попрочетеш по делата и да коментирате казусите. Помага, много при това!
Нормално е да изчиташ всичко, това е и правилното решение. Аз за доста неща и сламки не ползвам, защото смятам, че така мозъка залинява. Тъжното е, че колкото повече клиенти имате толкова по-рядко ще ви остава време за четене на теория, но пък четенето на практика ще се увеличи!
Късмет ви желая!
Гери
 

Re: Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот Nemo 1 » 04 Фев 2005, 04:20

Tova e istinata! USPEH
Nemo 1
 

Re: Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот Moron » 04 Фев 2005, 08:02

Това е начина!
Но не трябва срещу тази цена - много нерви!!!
Съдиите нека да си гледат странно - казвате им че стажувате, или колега Ви е помолил. Ако нямате познати съдии, опитайте в адвокатска стая да проучвате делата, които искате да слушате: избирате си съдийски състав, дата и готово / номерата на делата си избирате от срочната книга/.
Повече спокойствие и оптимизъм! Това зависи само от Вас !
Успех!
Moron
 

Re: Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот Милена.П » 04 Фев 2005, 10:46

Минах по същия път и знам колко е трудно - ужасът, че въпреки че си изчел всичко не знаеш как и кога да го кажеш е огромен. Но горе главата - това е начина (пък и да бъркаш в началота - хич да не ти пука - съдиите обичат да се правят на важни с въпроси от типа "колега това сега ли го казвате", но не им се връзвай)
Милена.П
 

Re: Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот Bl » 04 Фев 2005, 11:04

Успех!! ще го постигнеш, защото така се работи!
Bl
 

Re: Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот колега » 04 Фев 2005, 15:56

Бравооооо! Страшна си! Щом нямаш опитни колеги......нещата които правиш са достатъчни - другото с времето. Поне се надявам да е така - горе - долу съм в подобно положение. След 2-3години ще се види прав ли съм УСПЕХ
колега
 

Re: Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот таралан Кольо » 04 Фев 2005, 16:02

Отскоро си адвокат и всяка седмица си в съда???
Нещо не загрявам. От къде тези дела? Нищо де!
Стъпи здраво на куция крак и дерзай!!!
Успех!!!
таралан Кольо
 

Re: Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот Idiler » 04 Фев 2005, 17:43

Искрено ти се възхищавам за куража!Успех!
Idiler
 

Re: Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот maria9 » 05 Фев 2005, 01:32

Колеги,благодаря за добрите думи .Те ми дават увереност, че съм на прав път.
Ще продължавам да работя по този начин , надявам се че ще дойде време когато няма да стоя в съдебни зали като слушател ,защото ще съм натрупала опит.
Желая на всички успех и повече клиенти.
maria9
 

Re: Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот Гери » 05 Фев 2005, 01:42

Успех колега, желая ви го от сърце!
Гери
 

Re: Адвокат за първи път в съдебна зала

Мнениеот еla » 07 Фев 2005, 16:15

Колега,
Никой няма право да ви "гони" от съдебна зала, стига с.з. , да не е при закрити врата. За София съм се сблъсквала единствено в "Брачна колегия" с този проблем. Т.е. "другите насрочени дела за същия час" тактично изчакват да излязат предишните "посетители" на съдебната зала и влиза следващото насрочено заседание. Лично аз, мисля, че това е нормално. Не винаги този род дела протичат при нормални здрави отношения между съпрузите - и дори адвокатите не знаят какво могат да очакват. В този случай това не е обучение,а....сеир!!!
еla
 


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron