начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

монополистът и неговите правила

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


монополистът и неговите правила

Мнениеот Милена » 15 Фев 2005, 16:27

Уважаеми господа юристи как мислите имат ли право от Електроразпределение да искат да плащам тока на живелият преди мен в жилището което аз закупих.,при положение че техни служители са направили сасечка на данните по ел-мер и се знае че този ток е ползван от преди живеещият.
Милена
 

Re: монополистът и неговите правила

Мнениеот Пионерче » 15 Фев 2005, 23:29

Не, стига да не сте приели задълженията му!

Поискайте нова партида!

Поровете се, има и друга подобна тема.
Пионерче
 

Re: монополистът и неговите правила

Мнениеот Ivan Mihalev » 16 Фев 2005, 00:22

Номера с партидата е да си пуснете молба за разкриване, без да повдигате въпроса за старите задължения. Най-добре е ако не сте прехвърлили партидата на ваше име, а тя е на името на стария собственик. Ако елразпределение одобри молбата ви, това се счита за мълчаливо съгласие, че вие сте чиста пред тях. При това положение, може да ги пратите да си търсят вересиите от стария собственик и те немогат да ви кажат и копче. Няма гаранция, че номера ще мине, защото все пак се правят някакви проверки, но имайки в предвид тежестта на бюрократичната машина и ако приложите малко стартегия и тактика (например да искате експресно разкриване или да пуснете молбата не по местоживеене, а в централния офис и др. такива) имате някакви шансове. Ако в договора за покупко-продажба на жилището е записано, че стария собственик се задължава да си погаси всички задължения или, че имота е без тежести, това може да ви послужи като защита при едно евентуално дело.
Ivan Mihalev
 

Re: монополистът и неговите правила

Мнениеот enigma » 16 Фев 2005, 00:26

Истината е, че сегашното положение си е направо противоконституционно, но съответните органи са твърде заети за да се завимават, с кое е право и кое е криво. Следвайте горните съвети.
enigma
 

Re: монополистът и неговите правила

Мнениеот lulu » 16 Фев 2005, 13:46

Най-лошото е, че ако не мине номерът партидите, от Електрото имат права да Ви спрат тока за неплатени сметки, а тогава става лошо? Много трудно е да ги накарате да пуснат тока без да сте платили сметките. Имайте предвид, че често пускат предизвестието за прекратяване на ел.захранването в пощенската кутия /едно хвърчещо листче/ и считат, че срокът за плащане започва да тече. После направо спират тока често и без хората да знаят за предизвествието.
lulu
Младши потребител
 
Мнения: 46
Регистриран на: 13 Яну 2005, 22:41


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron