начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

Пробационен служител

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Пробационен служител

Мнениеот Кандидат » 15 Фев 2005, 19:06

Кажете моля, с какво точно се занимават тези пробационни служители? Аз съм офицер към МВР към момента и се интересувам от съобщението на Министерство на правосъдието, но няма никаква информация. Ако някой знае нещо повече моля за информация.
Кандидат
 

Re: Пробационен служител

Мнениеот Таня » 16 Фев 2005, 13:27

Аз също се интересувам от това.Доколкото разпитвах насам-натам ми отговаряха,че по принцип се осъществява един вид контрол върху лицата с условни присъди.Например ако им е забранено да посещават някое заведение или място ти следиш да не би да са там;ако им е наложена мярка след 22.00 часа да не напускат дома си ти проверяваш дали след указания час лицето си е в къщи.Също така се провеждат и срещи с тези лица,на които изнасяш някакви беседи,и аз не знам какви.
Всичко това би трябвало да се уреди нормативно,но доколкото ми е известно няма все още някакъв акт,който да регламентира статута на пробационния служител.
Таня
 

Re: Пробационен служител

Мнениеот Катя » 16 Фев 2005, 14:12

В закона на изпълнение на наказанията е описано точно с какво се занимават тези служители. В НПК също има текст.
Катя
 


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron