начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

пълномощно за управление на автомобил

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


пълномощно за управление на автомобил

Мнениеот Иво » 17 Фев 2005, 12:09

Крие ли някаква опасност генералното пълномощно,с което ще се упълномощи едно лице да управлява автомобила ми.Лицето е юрист и държи да изготви пълномощното той.Също така ме уверява,че евентуално след около две седмици ще сключим договор за покупко-продажба.Ако в пълномощното се посочи определен срок,например,че то важи до 15 март,какво ще стане след това.Може ли лицето да си иска парите и да ми върне колата.
Какви текстове трябва да има това генерално пълномощно,за да не остана излъган?
Иво
 

Re: пълномощно за управление на автомобил

Мнениеот ;-) » 17 Фев 2005, 12:49

Ако е юрист, няма да употребява изрази като "генерално пълномощно".
Сключете предварителен договор.
;-)
 

Re: пълномощно за управление на автомобил

Мнениеот Иво » 17 Фев 2005, 13:43

А какво се крие зад това "генерално пълномощно".Лицето наистина е юрист.
Иво
 

Re: пълномощно за управление на автомобил

Мнениеот ;-) » 17 Фев 2005, 15:29

"генерално пълномощно" е разговорен термин.
Ако прехвърляте МПС с пълномощно, то последното трябва да е изрично, т.е. изрично да се посочи, че упълномощавате еди кой си да управлява МПС-то, както и в тази връзка да ви представлява пред КАТ, данъчните, и др.
С общо пълномощно или "генерално пълномощно" Вие упълномощавате лицето за всякакви действия, за които не се изисква изрично упълномощаване. По този начин упълномощеното лице може да извърши действия от Ваше име, за които Вие не сте имали намерение да упълномощавате
;-)
 


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron