Страница 1 от 1

пълномощно-пенсия

МнениеПубликувано на: 21 Фев 2005, 14:20
от Борис
Здравейте,
Бих бил благодарен ако ме посъветвате!
С пълномощно, издадаено в българско представителство в чужбина съм упълномощен да взимам пенисята на майка ми. Когато отидох първия път в пощата, служителката ми каза, че не може да се прави пълномощно на международен паспорт, трябвало на личната карта. Въпреки, че не се съгласих, реших, че е по-добре да поискам да ми изпратят ново пълномощно, с данните от личната карта. Така и стана - изпратиха ми ново пълномощно. Когато отидох с новото пълномощно същата служителка реши, че този път ще ми откаже, тъй като не съм носел личната карта на майка ми за да провери данните. Казах и че това си е работа на консула или на който подготвя пълномощното и й предложих да види моята лична карта. Но изглежда има хора, които когато си наумят, че ще показват "огромната" власт, с която разполагат го правьт на всяка цена, макар и във вреда на тези заради, които са назначени на работа. Както и да е, с най-голямо уважение й обясних, че не мога да взема личната крата, пък и не е нужно. Бе ми отказано. Да си търся правата по съдебен път, смятам да го оставя каго последна възможност.
И сега за съвета. Незнам какво да направя. Сещам се за Закона за жалбите, но тъй като нямам юридическа подготовка се обръщам към вас. А също така е възможно и аз да не съм прав!
Благодаря за търпението!
Борис

Re: пълномощно-пенсия

МнениеПубликувано на: 21 Фев 2005, 14:41
от monteskio.
Здравейте,
Както първото ,така и второто пълномощно са ВАЛИДНИ. съгласно закона за б.документи за самоличност,такива са както паспорта,така и личната карта. Удостоверяванвто на верността наидентификационните данни на УПЪЛНОМОЩИТЕЛЯТ се извършва от нарочен орган,катовъв вашият случай това компетентното лице в посолството. След като тези лични данни са удостоверени, всички останали субекит следвамда приемат тези факти за истински. Предвди съществуването на документа изявяващ волята на определено лице, не е необходимо във вашия случай да представяте други документи на упълномощителят. Единствен отрябва да се срявнят вашите данни. Служителката си е превишила правата, което е основание да подадете жалба до директора на съответната п.станция, с правно основание чл.125,126 КТ, за недобросъвестно изпълнение на служебните задължение,както иза незачитане насилата на официални удостоверителни документи. В жалбата,накратко опишете ситуацията и се позовете наоснованието,мкоето ви написах.
УСПЕХ!


monteskio

Re: пълномощно-пенсия

МнениеПубликувано на: 21 Фев 2005, 15:26
от адв.
И ДВЕТЕ ВИ ПЪЛНОМОЩНИ СА О.К. !!! Тази служителка си проси една жалба от Вас до началника си !

Re: пълномощно-пенсия

МнениеПубликувано на: 21 Фев 2005, 17:07
от ела
Съгласна съм с колегите, но от опит ще Ви кажа - един скандал (по-възможност по-голям и на по-висок глас) и викане на началника.... на място - никакви жалби - "право куме в очи"...

Re: пълномощно-пенсия

МнениеПубликувано на: 21 Фев 2005, 18:45
от галина
Явно служителката е много ядосана от факта,че майка ви е в чужбина и работи,като на всичкото от горе получава по-голяма заплата от нея и не щеш ли на всичкото от горе иска и полагащата и се пенсия. вие сте напълно в правото си и не позволявайте на някаква служителка недоволна от всичко и от всеки да ви разиграва.Не ходете повече при нея, а направо при началника/дано само и той да не е същия/.Успех !

Re: пълномощно-пенсия

МнениеПубликувано на: 21 Фев 2005, 19:04
от Пионерче
И, разбира се, за всичко това си имате свидетел, незаинтересован, нероднина.

Re: пълномощно-пенсия

МнениеПубликувано на: 21 Фев 2005, 19:11
от Борис
Много благодаря за всички съвети!
Наистина сега се чувствам с малко повече самочуствие за да подам жалба. Може би нямам свидетели, но поне една жалба вече ще изясни нещата и най-малкото ще и кажат на служителката, че имам право да я получа.
Благодаря отново!
Борис

Re: пълномощно-пенсия

МнениеПубликувано на: 21 Фев 2005, 19:22
от Пионерче
Еми вземете някой познат и отидете с него отново.

Re: пълномощно-пенсия

МнениеПубликувано на: 21 Фев 2005, 20:46
от галина
И да не забравиш да пишеш във форума за развръзката!!!!!!

Re: пълномощно-пенсия

МнениеПубликувано на: 21 Фев 2005, 21:01
от monteskio.
Е, много ясно, че ако постъпи така, както го посъветвах - всичко ще бъд еок.))


MONTESKIO

Re: пълномощно-пенсия

МнениеПубликувано на: 27 Фев 2005, 21:09
от Борис
Здравейте, пиша за да ви разкажа как се развиха нещата.
Не успях да подам жалба, тъй като докато проучвах каква е длъжността на служитлеката и къде в йерархията се намира, попаднах на нейна колежка в друга поща. Когато й обясних и показах леко раздразнение, тя се обади на първата (оказа се, че я познава) и културно й обясни, че имам право да взема парите. Та така, определи ми първата служителка една дата. Излиза малко, че пак тя от добра воля ще ми ги даде, но щом й доставя удоволствие аз няма в този случай да се ежа. Лошото е, че не би трябвало да се случват по този начин нещата. Както и да е, мисля, че ще мине известно време докато ще искаме, освен същинското задължение, и малко уважние.
Благодаря ви за съветите!
Борис

Re: пълномощно-пенсия

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2005, 00:57
от адв.
Пак заповядай !

Re: пълномощно-пенсия

МнениеПубликувано на: 28 Фев 2005, 20:10
от галина
Радвам се,че сме помогнали! Опитай отново при нужда!