начало

Затварят баровете. Стадионите – без публика. Празненствата – до 30 човека Затварят баровете. Стадионите – без публика. Празненствата – до 30 човека

фондации

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


фондации

Мнениеот jeleva » 12 Сеп 2002, 11:29

Уважаеми лексовци,
възможно ли е според вас търговец да се регистрира като фондация, за да си спести таксите по Търговския закон, и понеже няма забрана като юридическо лице с нестопанска цел да развива и стопанска дейност, да й се посвети изцяло, като не спази изискването тя да е допълнителна. Чували ли сте някъде да е разкрит такъв случай ? Благодаря ви предварително.
jeleva
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 26 Авг 2002, 20:24

Re: фондации

Мнениеот bgjurist » 18 Сеп 2002, 16:43

Възможно е, но относно стопанската дейност има някои специфични изисквания:
1. тя да е свързана с предмета на основната дейност на фондацията;
2. относно печалбата - няма да я разпределя, а ще трябва да я влага за развитието на основната дейност;
3. при ликвидация, респ. несъстоятелност, имуществото, останало след удовлетворяването на кредиторите, плащането на различни такси и др. подобни ще остане за съответното министерство.
Най-общо, това е.
bgjurist
Потребител
 
Мнения: 966
Регистриран на: 11 Сеп 2002, 14:11


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 4 госта


cron