начало

ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските ВКС излезе с тълкувателно решение по несъстоятелността при липса на имущество за покриване на разноските

спортна федерация

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


спортна федерация

Мнениеот fafla » 20 Яну 2005, 17:26

Бихте ли могли да ми помогнете с повече информация по регистрацията на спортна федерация.Всякаква информация ще ми бъде от полза.
Благодаря предварително!!!
fafla
 

Re: спортна федерация

Мнениеот Gosho » 26 Яну 2005, 00:00

Най-добре се обърнете към миистерството на спорта, към БОК или някоя друга подобна мафиотска структура. Едно да знаете от мене - докато начело на спорта са алкохолик и баничар-тортаджия - забравете за нормално развитие на спорт в БГ.
Gosho
 

Re: спортна федерация

Мнениеот D.Ivanova » 26 Яну 2005, 00:46

спортна федерация може да се регистрира като юридическо лице с нестопанска цел. За целта са необходими учредители, събрание, устав. Tова е една съдебна процедура, посредсвом която се появявате и се легитимирате.Триабва да е ясно дали е с идеална цел или не, и какви точно цели имате. Ако имате желание за повече информация : dc_wokrmail@yahoo.com.Gosho написа:

> Най-добре се обърнете към миистерството на спорта, към БОК или
> някоя друга подобна мафиотска структура. Едно да знаете от мене
> - докато начело на спорта са алкохолик и баничар-тортаджия -
> забравете за нормално развитие на спорт в БГ.
D.Ivanova
 

Re: спортна федерация

Мнениеот 33333 » 26 Яну 2005, 09:27

Колежката, която е писала по-горе, е права. При подготовката на документи трябва добре да се запознаете както със ЗЮЛНЦ, така и със ЗФВС. Имайте предвид и Наредба № 2 /1999 година за лицензиране на спортните организации в Република България.
И основното, не забравяйте, че спортните федерации са доброволни сдружения на спортни клубове, занимаващи се се с един или сходни видове спорт.
Вероятно ще имате още въпроси.
Ако е така, пишете.

Поздрави и успех!
33333
 

Re: спортна федерация

Мнениеот protekta » 26 Яну 2005, 09:29

Написаното по-горе е от мене. Не зная какво е запаметено в компютъра, та се изписаха тези тройки.
protekta
Потребител
 
Мнения: 428
Регистриран на: 10 Сеп 2003, 12:32
Местоположение: София

Re: спортна федерация

Мнениеот Gosho » 26 Яну 2005, 17:09

Колеги,

защо трябва да говорим празни приказки за ЗЮЛНЦ и различни Наредби, след като първо трябва да признаем, че спротът у нас е развъдник на мафиотски образувания? Всичко на книга е идеално разписано, но я пробвайте реална дейност, още повече в спорта. Нали ви е ясно, че подобни федерациики и дружества се правят за пране на пари.
Gosho
 

Re: спортна федерация

Мнениеот protekta » 26 Яну 2005, 19:01

Колега, вероятно има и такива за пране на пари. Има, обаче, и ентусиасти, които, независимо от всички трудности в тази област, се опитват да направят нещо /например да развият нов вид спорт у нас/. И в момента имам такива клиенти. Никак не им е лесно, но работят!
Поздрави!
protekta
Потребител
 
Мнения: 428
Регистриран на: 10 Сеп 2003, 12:32
Местоположение: София

Re: спортна федерация

Мнениеот fafla » 08 Фев 2005, 14:47

Здравеите отново,
Благодаря за помощта,която ми оказахте до тук.
Имам един по-конкретен въпрос,а именно:Ясно е че федерацията ще бъде обединение на поне три спортни клуба.Това,което незная/а и не можах да разбера/е дали в устава на съответния клуб трябва да е посочен конкретен спорт или може да се отбележи,че може да развива всеки вид спорт, според това, което ще реши общото събрание.
Благодаря предварително;-)
fafla
 

Re: спортна федерация

Мнениеот sport » 10 Фев 2005, 12:07

Да, задължително трябва да се упомене развивания спорт/ове/. Конкретизираното посочване трябва да присъства както в устава на федерацията, така и в уставите на клубовере - членове. Правил сам го и знам от опит.
sport
 

Re: спортна федерация

Мнениеот protekta » 11 Фев 2005, 10:44

Sport е прав, необходима е конкретизация.
protekta
Потребител
 
Мнения: 428
Регистриран на: 10 Сеп 2003, 12:32
Местоположение: София


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron