Страница 1 от 1

право да ви снимат

МнениеПубликувано на: 02 Дек 2013, 19:27
от pharmasist
След като никой няма право да ви снима , фотографира и т.н. без вашето съгласие , как Господари на ефира го правят. Нямам проблем с тях , просто ми е интересно

Re: право да ви снимат

МнениеПубликувано на: 02 Дек 2013, 20:03
от TheOldMan
Щом като се намираш на обществено място, по дифолт се приема че няма какво да криеш. Дали ще заведа 10 човека да те гледат как се разхождаш по тротоара, или покажа снимка как се разхождаш - каква е разликата?
Приема се, че личния живот е нещо, което е защитено от конституцията. Но когато си на място за което не се изисква разрешение да си там ...
Ако приемаш таз парадигма буквално, това означава всички телевизии и фотожурналисти да останат без работа.

Re: право да ви снимат

МнениеПубликувано на: 02 Дек 2013, 20:25
от pharmasist
А , когато те снимат в дома ти или в офиса ти ?

Re: право да ви снимат

МнениеПубликувано на: 03 Дек 2013, 02:07
от TheOldMan
Ами ... съдиш ги. Но обикновено "Госпдарите" влизат в домовете и офисите на лица, които не горят от желание да имат каквито и да било взаимоотношения с правораздавателната система.
Така че ... да, има нарушение на конституционните права на "жертвите", но пък те сами са се докарали до положение да не им е изгодно да се оплакват официално.

Re: право да ви снимат

МнениеПубликувано на: 11 Дек 2013, 21:11
от votpuska
Ами това ще продължава докато не започнат хората да прилагат законна отбрана когато се нарушават правата им от разни самозвани нищожества. Щом някакви пъпчиви пед@лчета могат да те спират на входа на университета да ти искат лични документи и това се търпи... Или контрольори в автобуса да не ви пускат да слезете - че това си е отвличане. Хора, нямате ли достойнство бе, толкова ли сте наведени всички? Има спрейове по 5 лв. се продават и много други защитни средства :D

Re: право да ви снимат

МнениеПубликувано на: 03 Окт 2018, 00:12
от polinakostadinova122
На Господарите много неща им се разминават... и ни манипулират с години вече!

Re: право да ви снимат

МнениеПубликувано на: 03 Окт 2018, 22:11
от teogeo
Интересни коментари на горепишещите :)

Приемете, че най-малко когато снимането е с цел фиксиране на нарушение / престъпление, не е проблем. За журналистите - за тях си пише също, където трябва. Поинтересувайте, прочетете, ще Ви кажат.

Re: право да ви снимат

МнениеПубликувано на: 04 Окт 2018, 03:48
от thimotty
Преди време имаше подобна дискусия в един друг форум. Там бяха цитирали един закон, според който не могат да бъдат снимани обекти от национално значение (или нещо такова). А съвсем друг закон дефинираше всички пътища като такива обекти.....

Re: право да ви снимат

МнениеПубликувано на: 08 Окт 2018, 09:55
от disident
polinakostadinova122 написа:На Господарите много неща им се разминават... и ни манипулират с години вече!

То да са само Господарите ...... Ама никой не иска да покаже, че в наше село Кърпачево няма магазин и кметски наместник. Е па живее в Англия.
Телевизионерите дори и прогнозата за времето не я показват с цел поднасяне на информация а с цел разчувстване.

Re: право да ви снимат

МнениеПубликувано на: 21 Окт 2018, 13:42
от xerata
Добре де, а фейсбук страници като Видяно в София, People of New York, както и други уебсайтове, които основната им дейност е свързана с това да заснемат хора. Ами папараците? Наистина ми е интересно и на мен!