Страница 1 от 1

Въпрос

МнениеПубликувано на: 14 Май 2018, 18:16
от r560v8
Здр имам въпрос може ли полицай да ме съди за това , че съм писал в акта възражение : Имам съмнение , че е употребил алкохол

Re: Въпрос

МнениеПубликувано на: 14 Май 2018, 21:56
от katerinakuch
Не. Вие имате право на възражение срещу акта.

Re: Въпрос

МнениеПубликувано на: 15 Май 2018, 23:10
от nikodim77
Абре хора...?!? Тия идеи за „пияният катаджия" са смешни и безотговорни!
Ако формулирате „възражението” си по начина – представен в питането, аз си представям следното:
Полицаят прочита написаното (и Ви пребива – шега) обажда се в ОДЧ при ОДП (РУП), идват негови колеги с тях и офицер, и пред Вас извършват проверка на колегата си по надлежен ред, която да потвърди или отрече Вашите съмнения, и при отрицателен резултат...жална Ви... Дошлите също биха подписали съставеният Ви акт в качеството им на лица по чл. 44 от ЗАНН.
А в последствие не вярвам да има съдебен състав, който да погледне с добро око на Вас при евентуално обжалване на бъдещо, предполагаемо НП.
А ако напишете, че не мислите, че е пил, а че е пил, тогава полицаят да Ви съди си е негова работа, но прокурорът... е това е друг въпрос!? :wink:

Re: Въпрос

МнениеПубликувано на: 16 Май 2018, 15:30
от r560v8
Акта е платен но чух , че иска да ме съди за това , че съм писал това Имам съмнение , че е употребил алкохол

Re: Въпрос

МнениеПубликувано на: 16 Май 2018, 15:44
от neutralen
Имаш право да пишеш в Акта възражение относно приписваното ти нарушение, а не относно състоянието на полицая. Ако реши може да те "съди", но това е частен характер дело. Като се има предвид сервилния характер на съдилищата може и да бъдеш осъден, въпреки че няма доказателства, че полицая наистина не е бил пиян/не е употребил алкохол. Полицая би следвало веднага да си направи кръвна проба, с която да докаже че не е бил пиян и да я представи пред съда като доказателство. Иначе неговите твърдения, че не е бил пиян не са доказателство :shock: