начало

Боян Магдалинчев определи като недопустимо поведението на шефа на ВКС по казуса „Полфрийман“ Боян Магдалинчев определи като недопустимо поведението на шефа на ВКС по казуса „Полфрийман“

Право на компенсация ако детето не бъде класирано за градина

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Право на компенсация ако детето не бъде класирано за градина

Мнениеот dianakarcheva » 25 Май 2018, 22:22

Попаднах на статия от 2013-та, в която пише, че по онова време се е разглеждал законопроект за изменение и допълнение на Закона за народната просвета, в който се е предвиждало родителите, за чиито деца няма място в детските градини, да получават месечни обезщетения.
Някой да знае какво се е случило, било ли е прието и ако да, къде във въпросния Закона за народната просвета го пише черно на бяло?
dianakarcheva
Младши потребител
 
Мнения: 25
Регистриран на: 08 Апр 2009, 09:56
Местоположение: София

Re: Право на компенсация ако детето не бъде класирано за гра

Мнениеот nikodim77 » 26 Май 2018, 01:11

Здравейте,
Законът за народната просвета е отменен с §6 от ПЗР на новият такъв, който е; „ЗАКОН ЗА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО И УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ” Същият е в сила от 01.08.2016 г., а в него не се среща текст – оправдаващ очакванията Ви. И тъй като след приемане на ЗПУО се наложи приемане на доста подзаконови актове (наредби, инструкции, правилници и куп др. белетристики) следва да отбележа, че в тези, с които съм се запознал също не се отчита дори намек за подобни добрини към родителите.
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 490
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron