начало

Санкциите на пътя ще се налагат директно с фиш, актовете отпадат Санкциите на пътя ще се налагат директно с фиш, актовете отпадат

Право на компенсация ако детето не бъде класирано за градина

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Право на компенсация ако детето не бъде класирано за градина

Мнениеот dianakarcheva » 25 Май 2018, 22:22

Попаднах на статия от 2013-та, в която пише, че по онова време се е разглеждал законопроект за изменение и допълнение на Закона за народната просвета, в който се е предвиждало родителите, за чиито деца няма място в детските градини, да получават месечни обезщетения.
Някой да знае какво се е случило, било ли е прието и ако да, къде във въпросния Закона за народната просвета го пише черно на бяло?
dianakarcheva
Младши потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 08 Апр 2009, 09:56
Местоположение: София

Re: Право на компенсация ако детето не бъде класирано за гра

Мнениеот nikodim77 » 26 Май 2018, 01:11

Здравейте,
Законът за народната просвета е отменен с §6 от ПЗР на новият такъв, който е; „ЗАКОН ЗА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО И УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ” Същият е в сила от 01.08.2016 г., а в него не се среща текст – оправдаващ очакванията Ви. И тъй като след приемане на ЗПУО се наложи приемане на доста подзаконови актове (наредби, инструкции, правилници и куп др. белетристики) следва да отбележа, че в тези, с които съм се запознал също не се отчита дори намек за подобни добрини към родителите.
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 562
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron