начало

Прокурорската колегия даде зелена светлина за закриването на още 38 районни прокуратури Прокурорската колегия даде зелена светлина за закриването на още 38 районни прокуратури

Снимат ме с камера за видеонаблюдение?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Снимат ме с камера за видеонаблюдение?

Мнениеот slavista » 27 Май 2018, 12:23

Живея в къща и от скоро имам нови съседи срещу мен (дели ни 1 улица 15тина метра ) и са си насочили камерите към моята къща, към моята спалня . Има ли право без да ме пита да ме наблюдава?
slavista
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 22 Ное 2013, 20:29

Re: Снимат ме с камера за видеонаблюдение?

Мнениеот tochotocho » 27 Май 2018, 18:56

По принцип без ваше съгласие не може! Пускате жалби до всички инстанции. Може би ще дойде кварталният от МВР , по вашия сигнал и нищо няма да се случи. Камерите са за защита от бандюги! За охрана! Може ли да докажете ,че снимат вашата спалня. Няма престъпление! И едва ли" органите" ще изискат записите от камерите. Трябва основание. Имате ли нещо конкретно. Неприятни за вас снимки, кадри, записи да са предоставени в службата, съпрута, децата и пр. с цел злепоставяне. Ето това е разковничето -използването им за уронване престиж, злепоставяне и пр. ПОМИСЛЕТЕ по тези въпроси и може при адв. Марко за консултация , или при друг! Трябва да докажете ,че има записи и те се използват срещу вас!!!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Re: Снимат ме с камера за видеонаблюдение?

Мнениеот kpts_ » 27 Май 2018, 21:00

И двамата можете да прочетете това: https://www.cpdp.bg/?p=element&aid=424
kpts_
Младши потребител
 
Мнения: 91
Регистриран на: 15 Авг 2014, 22:42


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron