начало

Заради девет отвода ВСС не успя да излезе със становище за кариерните бонуси Заради девет отвода ВСС не успя да излезе със становище за кариерните бонуси

ООД съдружие

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ООД съдружие

Мнениеот empower » 04 Юни 2018, 14:47

Имам приятел,който не може да ми върне пари.Единственият начин е да ме приеме като съдружник във фирмата му ООД,която изкарва малко,но все пак е нещо и така във времето да си гарантирам,че нещо ще взема.Аз обаче не искам да правя встъпителна вноска като съдружник,защото той и без това ми дължи пари.Мога ли да бъда приет за съдружник и да получавам от печалбата без да правя вноска?
empower
Младши потребител
 
Мнения: 20
Регистриран на: 01 Апр 2016, 04:40

Re: ООД съдружие

Мнениеот ykovachev » 05 Юни 2018, 10:21

То че може, може. Придобивате дялове от един или повече съдружници (щото пишете ООД, та сигурно в момента са поне двама). Това ще рече, че не само приятелят Ви, но и останалите съдружници, колкото и да са те, ще трябва да са съгласни да им станете ортак.
Напоследък държавата по инициатива на Омбудсмая въведе едни допълнителни административни спънчици за тия сделки. Да си призная, не съм проверявал нормализираха ли се нещата, или едните искат еди-кво си удостоверение, па другата служба вика: ми ние не издаваме баш такива.
Но ако се заинатите, ще стане :wink:
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 1908
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 3 госта


cron