начало

Бащата на пребитото от акушерка бебе: Ако бях гледал записа, сега щях да съм от другата страна Бащата на пребитото от акушерка бебе: Ако бях гледал записа, сега щях да съм от другата страна

Отказ за детски надбавки

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отказ за детски надбавки

Мнениеот bekki » 08 Юни 2018, 16:01

Здравейте и от мен...Надявам се да получа малко разяснение по въпроса,който ми е непонятен,а именно.
Имам едно дете на 4 год. родено в България живущо в България.Аз работя в България ,а бащата в Европейска държава.Кандидаствам за детски касаещи 40 лв и получавам отказ,основаващ се на:ЗСПД чл.7(1)Семейството не живее постоянно в страната.Бащата на детето има настоящ адрес в Австрия.
През всичките год.осигуровките ми са само в България,никога не съм живяла в чужбина..никога не съм получавала каквито и да е детски или каквито и да е пари от Австрия или която и да е държава.
Предоставям доходи на работещ държавен служител за последните 12 месеца от България.Получавам писмен отказ основаващ се на чл.7 (1)
А при запитване от моя страна, служителката ехидно ми иска доходите на мъжа ми ,за да ги калкулирала по курса на деня.Всичко дотук добре,но къде е логиката между стандарта на България и Австрия,за да ги калкулира по този начин.
Молбата ми е малко по просто обеснение ако може какво точно касае този цитиран от мен член по горе.
И коя наредба или закон им дава право по закон да ми искат доход от Австрия за калкулация по дневен курс и да ги отчитат като доход за България.За да знам дали да обжалвам отказа.
Предварително благодаря.
bekki
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Юни 2018, 15:42

Re: Отказ за детски надбавки

Мнениеот katerinakuch » 09 Юни 2018, 00:01

Търси се доходът и на двамата родители, за да се прецени дали да се отпуснат детските надбавки или не. Няма значение в коя държава работи бащата.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1082
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Отказ за детски надбавки

Мнениеот nikodim77 » 09 Юни 2018, 00:29

С бащата на детето (както го наричате в питането си) имате ли сключен гр. брак?
Обжалвайте... Но не без съдействие на адвокат или друг компетентен в материята.
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 562
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Отказ за детски надбавки

Мнениеот bekki » 09 Юни 2018, 21:29

Благодаря ви за отговорите ! За добро или лошо имам сключен брак.Мен по скоро ми стана интересен факта „примъкването „на доходи от един стандарт,който няма нищо общо с нашата реалност.Но както и да е едвали има смисъл да се върви срещу едни бюрикратични измислени закони.Ще продължавам прилежно да си плащам всички данъци и сметки без да искам нищо :oops: :oops: :oops:
bekki
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Юни 2018, 15:42


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron