начало

ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията ВКС ще тълкува дали и кога е допустимо разгласяване на материали от разследванията

ПОМОЩ!! ПРОБЛЕМ С ТУПИК

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ПОМОЩ!! ПРОБЛЕМ С ТУПИК

Мнениеот teodorstudent » 06 Авг 2018, 12:22

Здравейте,
Моля Ви за малко ПРАВНА помощ! Имам парцел на територията на град София, до който дотъпът става посредством частен тупик. Като се свързах със собствениците на въпросният тупик, и ги помолих да го дарят на СО , те ми казаха, " Ок, вадим си оценка от оценител, казва ни колко пари струва, ти ми ги даваш и аз отивам да го даря" , аз им казах " ок , действаме" . Те са завели оценител, който като е отворил нотариалня акт, е прочел, че това е УПИ и го е оценил като УПИ, не е взел под внимание , че в акт-а пише , че е УПИ отредено за Улица (тупик) и естветно го е оценил на пазарна цена на УПИ за района. Днес се свързах с оценителя , и той ми каза, "Покажи ми документи, закон или нещо друго , което казва, че това е тупик, и може да бъде само път, и единственото , което може да се направи е да се дари на СО" , в момента съм с вързани ръце, защото не познавам закона и не знам на какво да стъпя. Моля за помощ!!!
teodorstudent
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 14 Сеп 2016, 10:47

Re: ПОМОЩ!! ПРОБЛЕМ С ТУПИК

Мнениеот tochotocho » 17 Ное 2018, 15:47

Що за глупости! След като има ТУПИК, виж кадастъра, ако го има значи го има. кадастър. Въпросните собственици да се оправят с кадастъра, общината. Ти си правоприемник на този тупик и имаш правото да го ползваш. не те интересува , че някога този терен ПИ е бил собственост на съседите. С влизане в сила на кадастъра, това вече е път - тупик. Как съседите са или не обезщетени не е твой проблем ! Викаш геодезисти- маркират тупика , ако има спор и си го ползваш.
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron