начало

Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения

ВПИСВАНЕ НА АДВОКАТ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ВПИСВАНЕ НА АДВОКАТ

Мнениеот petar87 » 13 Авг 2018, 11:39

Здравейте,

Имам следния въпрос: какви действия следва да предприеме юрист с над 5-годишен стаж за вписване като адвокат. Също така, ме интересува как стои въпросът с осигуряването на адвокатите - каква е минималната сума, на която следва да се осигуряват.

Благодаря предварително!
petar87
Младши потребител
 
Мнения: 20
Регистриран на: 09 Окт 2017, 10:23

Re: ВПИСВАНЕ НА АДВОКАТ

Мнениеот jzschrstsprstr » 13 Авг 2018, 12:49

Здравейте,
1. Може да попитате в адвокатския съвет на колегията, те ще Ви обяснят. Трябва да си подадете молба за приемане като адвокат и да представите доказателства за юридическия Ви стаж. Прилагат си е други документи. Адвокатският съвет се събира на заседание (в едномесечен срок по закон) и се произнася с решение, което подлежи на обжалване пред Висшия адвокатски съвет.
2. На 510 лв., мисля.
Последна промяна jzschrstsprstr на 13 Авг 2018, 18:00, променена общо 1 път
Може и да не съм съгласен с това, което казваш, но докато Волтер е мъртъв ще защитавам правото ти да го казваш.
jzschrstsprstr
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 01 Мар 2011, 19:56

Re: ВПИСВАНЕ НА АДВОКАТ

Мнениеот ibgdimitrov » 13 Авг 2018, 16:54

petar87 написа:Здравейте,

Имам следния въпрос: какви действия следва да предприеме юрист с над 5-годишен стаж за вписване като адвокат. Също така, ме интересува как стои въпросът с осигуряването на адвокатите - каква е минималната сума, на която следва да се осигуряват.

Благодаря предварително!Приготви 3-4 хиляди лева за вписването /към ВАдвС-таксата е 1 500 лв. отделно и към адв. колегия/. Подаваш Молба /не си спомням дали не беше бланка/ с приложение за стажа и т.н. В някои адв. колегии имат и събеседване с кандидата за вписване / в София/-където задават въпроси касаещи ЗА и др. норм актове.
ibgdimitrov
Младши потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 20 Мар 2009, 16:27

Re: ВПИСВАНЕ НА АДВОКАТ

Мнениеот svegrigorov » 14 Авг 2018, 12:24

Това е от сайта на Варненска адвокатска колегия:

1.Заявление за вписване в регистъра на адвокатите /младши адвокати/ -образец; Адресът на кантората трябва да бъде във Варненска област и да се впише телефон за контакт, имейл адрес и постоянен адрес на кандидата, освен другите задължителни полета.
2.Диплом за завършено висше юридическо образование /нотариално заверено копие/
3. Удостоверение за юридическа правоспособност, подписано от МП /нотариално заверено копие/
4. Декларация от кандидата за липса на пречки по чл.5, ал.2 от Закона за адвокатурата.
5. Автобиография;
6.Медицинско свидетелство и удостоверение, че не се води на отчет за психично здраве издадено от Психиатрична клиника към МБАЛ „Света Марина“. /оригинал/
7. Свидетелство за съдимост /оригинал, издадено в месеца на подаване на заявлението/;
8.Снимки – 2 бр.

- Доказателства за юридически стаж, съгласно пар.1 т.1 от ДР на Закона за адвокатурата - трудова книжка /нотариално заверено копие/, от което да е видно, че представеният трудов стаж е юридически;
- Справка, изготвена в ТД на НАП за осигурителен стаж на лицето, който може да се зачете за юридически стаж с посочване на заеманата длъжност, код по НКПД и период на осигуряването;
- Справка за юридическия стаж на кандидата/ по образец/

Минималният осигурителен праг през 2018г. за самоосигуряващи се лица е 510лв.

Успех.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 167
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 6 госта


cron