Страница 1 от 1

Прекратяване на трудов договор във Виваком

МнениеПубликувано на: 21 Авг 2018, 14:18
от liliq74
Здравейте имам следния казус : трудов договор във Виваком може да бъде развален само и единствено с едномесечно предизвестие. При подаване на молба за прекратяване по взаимно съгласие , отговора е бил не може освен, ако не заплатиш неустойка в размер на 1 месечна заплата и парите, получени по време на обучението. За това дружество Кодекс на труда не важи ли. Какво да се направи в този случай. Моля за съвет. Благодаря.

Re: Прекратяване на трудов договор във Виваком

МнениеПубликувано на: 21 Авг 2018, 16:51
от svegrigorov
Ти им правиш писмено предложение за прекратяване на трудовия договор по взаимно съгласие съгласно чл. 325, ал. 1, т. 1 от КТ. Те имат 7-дневен срок, за да отговорят и предприемат необходимите действия по прекратяване на правоотношението, но ако не го направят се смята, че не са го приели. Не си дават съгласието за прекратяване на договора.
Ако напуснеш без да спазиш предизвестието, което в случая е от 1 месец, ти им дължиш обезщетение в размера на възнаграждението ти за неспазеното предизвестие.
Относно парите получени по време на обучението, трябва да поясниш повече.

Re: Прекратяване на трудов договор във Виваком

МнениеПубликувано на: 21 Авг 2018, 17:26
от liliq74
Молбата по чл.325,ал.1,т.1 изобщо не са я приели, защото нямали такава практика. Единственият вариант е с едномесечно предизвестие. А относно парите за обучението- две седмици обучение, получена е половин заплата, която фирмата претендира, освен едномесечното трудово възнаграждение.

Re: Прекратяване на трудов договор във Виваком

МнениеПубликувано на: 21 Авг 2018, 17:37
от svegrigorov
Приеми го, че не си дават съгласието за прекратяване на договора по чл. 325, ал. 1, т. 1 от КТ.
Трябва да се погледне как са формулирали писмено това обучение, за да се прецени дали имат право да си търсят парите.