Страница 1 от 1

Казус с участие в интернет игра на Виваком

МнениеПубликувано на: 25 Авг 2018, 11:39
от anonimniq
Здравейте,
на 19-ти август тази година взех участие в интернет игра, провеждана на фейсбук страницата на Виваком на следния адрес:
https://www.facebook.com/VIVAC0M/photos/a.136248076419561/2129399750437707/?type=3&theater
Предварително се запознах с официалните условия на играта, публикувани на този адрес:
[url]https://www.facebook.com/notes/vivacom/официални-правила-на-играта-ден-на-фотографията-с-vivacom-и-samsung/2129403240437358/[/url]
Това е фотоконкурс и участието в него се извършва с публикуването на авторска снимка като коментар под поста на играта.
За 5 дни, които изминаха от началото на същата игра, моята снимка получи доста голям интерес от страна на потребителите, като дори някои от тях ме обвиняваха, че съм бил участвал вече в подобни игри със същата снимка (нещо, което мога да докажа, че не отговаря на истината, като също така притежавам RAW файл на изображението, с който мога да докажа, че аз съм автора на снимката, може да се види и кога е направена). Дори това да отговаряше на истината, никъде в официалните правила не е посочено, че снимката не може да е участвала и в други игри.
Тази сутрин, без посочването на каквато и да е причина, снимката ми беше премахната и оставен само коментара ми към нея. Бяха премахнати и доста други снимки на други участници, без посочването на каквото и да е обяснение за предпримето на това действие.
Писах на Виваком във фейсбук, като поисках да науча причините поради които снимката ми явно е била дисквалифицирана.

Цитирам ви точно какво писах в еднопосочната си кореспонденция с тях, тъй като съобщението ми бе прочетено, но отгоор на него не бе получен:

Здравейте, бих искал да знам защо снимката ми с която участвам в последната игра е премахната и е оставен само коментара ми към нея?
Изчел съм внимателно няколко пъти правилата за участие, и тъй като по някаква причина снимката ми за участие в играта явно е била дисквалифицирана, без каквото и да е посочване на причините за това действие и поради това, че смятам, че снимката ми с която участвам не нарушава нито едно от условията, посочени в официалните правила на играта, бих искал да се позова на последния абзац в същите правила: Включването на участниците в играта означава, че те са приели, както настоящите условия и правила за провеждане на играта и се считат обвързани с тях, като тези условия и правила ще се подчиняват на българското законодателство, а възникналите във връзка с тях спорове ще се решават от българските съдилища.
Бих искал да претендирам за неправомерно отстраняване на участници от играта и манипулиране на участията в играта от страна на организатора.


Считам, че с тези си действия организаторът на играта преднамерено осигурява участие само на определени участници, както и, че това е сериозна предпоставка за манипулиране на механизма на играта и избирането на победител, предварително одобрен от организатора.
Подобно своеволно поведение от страна на организатора нарушава и ограничава правото ни на участие в текущата игра, както и създава предпоставки за манипулиране резултата от нея и честното определянето на печелившия. С тези си непрозначни действия, които не са основани на нито една точка от определените от същия този организатор правила се извършва дискриминация спрямо част от потребителите по някакъв ясен само за организатора принцип, както и се накърняват честта и достойнството на участниците, чието участие е поставено под публична цензура пред останалите учатници и посетители на страницата, без възможността им да се защитят. Не съм получавал никакви запитвания от страна на органиатора относно снимката с която съм участал, преди тя да бъде премахната.
Бих ли могъл заедно с други участници, чиито снимки са били дисквалифицирани неправомерно от участие в играта да предприемем някакви правни действия и какви?