начало

ВАС решава накърнени ли са трудовите права на асистентите в университетите ВАС решава накърнени ли са трудовите права на асистентите в университетите

Защита на дарение? Как?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Защита на дарение? Как?

Мнениеот anolly » 10 Сеп 2018, 23:28

Здравейте,
Моля за съдействие във връзка със следния казус:
Търся правно решение за неприкосновеност на дарение, изразяващо се в части от земеделски земи и жилище. Дарителят (имащ живи наследници по закон) дарява своята част от придобито наследство на трето лице (роднина през поколение). До дарение се стига, защото цялото наследство не е делено между страните и законът не предвижда възможност за директна покупко-продажба между двете страни, участващи в изповядването на сделката.
anolly
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 10 Сеп 2018, 23:12

Re: Защита на дарение? Как?

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Сеп 2018, 06:52

Не разбирам защо не може пряка сделка.
А иначе имате само 1/4 от сделката и то в пари.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4899
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Защита на дарение? Как?

Мнениеот anolly » 11 Сеп 2018, 16:08

Нотариусът ни обясни, че при положение, че част от цялост е предмет на прехвърляне от един собственик на друг, законово не е възможно сделката да се извърши като покупко-продажба, като единствен начин посочи дарение. Аргументът беше, че няма документ който доказва, че останалите собственици на имота и земеделските земи са отказали да откупят частта, която собственикът дарява.
anolly
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 10 Сеп 2018, 23:12


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron