начало

Прокуратурата поиска от втората инстанция още по-тежка присъда за Иванчева Прокуратурата поиска от втората инстанция още по-тежка присъда за Иванчева

Натиск от страна на майката на съученик на сина ми

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Натиск от страна на майката на съученик на сина ми

Мнениеот medunka7 » 24 Окт 2018, 12:50

Здравейте,

Имам въпрос относно изключително нахално поведение от страна на майката на дете - съученик на сина ми, което не спира да ме притеснение.

Ситуацията на кратко: преди 3 седмици имаше 2 случая (в един ден) на агресия от страна на въпросния съученик върху моето дете. Едната ситуация е безспорно умишлена, тъй като е станала в присъствието на учителката на децата (II клас), но за втората ситуация въпросът беше спорен, тъй като се е случила в двора на училището и няма възрастен свидетел. По двата повода имахме 2 телефонни разговора с въпросната майка, където аз честно (но без да съм я обиждала по никакъв начин) изложих ясно мнението си по въпроса, тъй като цяла предходна година ние имахме проблеми с въпросното дете, и аз не желая да проявявам повече толеранс спрямо подобни ситуации.

В крайна сметка по взаимна инициатива децата разговаряха още на следващия ден с психоложката в училище, според която ситуацията в стаята е била съвсем умишлена, а втората в двора - не преднамерена. Темата за мен и моето семейство е приключена. Но по незнайни причини тази жена настоява за втори разговор на децата с другата училищна психоложка, с който аз не съм съгласна. При това, предвид че и от двете ситуации потърпевшо е моето дете, тя ме заплашва с директора на училището. Цялата ни комуникация се води чрез учителката и психоложката, тъй като въпросната госпожа вече отказва директен разговор с мен.

Въпросът ми е: мога ли да подам някъде жалба, защото въпреки че нейното поведение е далеч от възприетото според закона за тормоз, то определено ме притеснява? При евентуален отказ от моя страна за среща при директора, дали това би имало някакви последствия за мен или детето ми (в смисъл наказания или някакъв вид санкции)?

Благодаря Ви предварително за отделеното време!
medunka7
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Окт 2018, 12:23

Re: Натиск от страна на майката на съученик на сина ми

Мнениеот alopravo » 15 Ное 2018, 17:51

Здравейте, сещам се за две възможности: 1. да сезирате Инспектората по образование към министерство на образованието; 2. Да се изискат от директора записи от камери, ако такива работят, но първо подайте писмена жалба до същия, ако не сте го направили вече, за да го задължите да ви отговори, както и на искането за записите.
Успех!
alopravo
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 12 Ное 2018, 17:15


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron