начало

Румен Овчаров: Присъдата ми е абсурдна и абсолютно поръчкова Румен Овчаров: Присъдата ми е абсурдна и абсолютно поръчкова

мерки за неотлонение

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


мерки за неотлонение

Мнениеот pravist92 » 21 Юни 2019, 13:18

Здравейте, може ли някой да ми прати сламка от частна жалба срещу определение на съда по мярка за неотклонение? Благодаря Ви предварително!
pravist92
Младши потребител
 
Мнения: 16
Регистриран на: 15 Юли 2018, 14:01

Re: мерки за неотлонение

Мнениеот svegrigorov » 21 Юни 2019, 17:20

ДО
.................... съд
ЧРЕЗ
..................... съд
Наказателно отделение

ЧАСТНА ЖАЛБА

ОТ
........................, ЕГН ....................,
ЧРЕЗ
......................................... от САК,
съдебен адрес: ......................., тел: .........................

СРЕЩУ
Определение от.................. по НЧД № ............../2019 г., ........... състав, по описа на .................. съд

Правно основание: чл. 64, ал. 6 от НПК

Уважаеми .................. съдии,

На основание чл. 64, ал. 6 от НПК, в законоустановения 3-дневен срок, обжалвам взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на подзащитният ми ........................ с определение от ...................... по НЧД № ................/2019 г., ........ състав, по описа на ................ съд.
Моля Ви, да промените мярката за неотклонение „задържане под стража” в по-лека такава, а именно „подписка” поради следните съображения.
По същество искането ми се състои в следното:
Моля Ви, да промените мярката за неотклонение „задържане под стража” в по-лека такава - “..............”.
На 03.02.2019г. подзащитният ми............. е обвинен в престъпление по ................... от НК. Към момента по досъдебното производство не може да се направи обосновано предположение, че той е извършител на деяние наказауемо по НК. Не са събрани достатъчно доказателства в тази посока.
Относно реалната опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление, намирам че по-леката мярка за неотклонение “.........................” също ще постигне целите на чл. 57 от НПК. Домашният арест ще попречи на обвиняемия да се укрие, да извърши престъпление или да осуети привеждането в изпълнение на влязлата в сила присъда.
Считам, че налагане на мярка за неотклонение „.......................“ ще постигне същата цел. Тези изводи са на налице поради обстоятелствата, че няма да забавят или да попречат на разследването в досъдебното производство. Същият има постоянен адрес и семейство, при които живее. Предвид горните факти мярката за неотклонение „................“ би изпълнила същата роля и значение по отношение участието му в процеса.

Уважаеми съдии, моля Ви да прецените, че на първо място здравословното състояние на подзащитният ми може да бъде нарушено, че няма опасност същият да се укрие, да извърши друго престъпление или да осуети разкриването на обективната истина, както и че целите на мярката за неотклонение по чл. 57 от НПК е изпълнена, поради което да промените мярката за неотклонение „задържане под стража“ в “....................”, като в досъдебното производство би изиграла същата роля и значение.

Приложения:
- копие от частната жалба за прокуратурата.


гр. ................ С уважение: ......................................
21.06.2019г.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 176
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55

Re: мерки за неотлонение

Мнениеот pravist92 » 10 Юли 2019, 10:29

Благодаря Ви, много!
pravist92
Младши потребител
 
Мнения: 16
Регистриран на: 15 Юли 2018, 14:01


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron