Страница 1 от 1

Влезено ми е в личната,частна собственост за 2000 лв дълг

МнениеПубликувано на: 17 Юли 2019, 19:52
от vnikolaeva12
Моля за помощ и съвет,.
Казусът ми е следният:.
Осъдена съм от Софийска вода ,без дори да знам,.
.2017.имало е запор на б.сметка,каквато аз нямам.
След като не са могли да си вземат от такава сметка парите са ми направили възбрана на всичките ми собствености.онзи ден са влезли в една от тях(малко помещение16м2)каза ми съседа,че щели да го продават,.
Какво да направя,моля да ме посъветвате бързо,нямам такава голяма сума в наличност за да погася,освен това в момента съм с непълнолетно дете,толкова тежко болна,че ще кандидатствам за ТЕЛК. Много съм разтроена.

Re: Влезено ми е в личната,частна собственост за 2000 лв дъл

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2019, 08:19
от kalahan2008
Имате два варианта:
1. Да стоите и да чакате някой от тукашния анонимен форум да отговори на неясния Ви въпрос "Какво да правя?", като започне да Ви задава изясняващи въпроси - живеете ли на адреса, на който сте регистрирана в общината, от кога е заповедта за изпълнение, кога е издаден изпълнителният лист, как са връчвани съобщенията от съда и от съдебния изпълнител и т.н. След това да Ви дава насоки по въображение, без да е запознат с документите и с различните възможни хипотетични ситуации. С други думи, очаквате някой безплатно да започне да си губи времето и публично да Ви разпитва в интернет форума за конкретни детайли.
2. Да се обърнете към адвокат, с когото ще можете насаме и в реален диалог да обмените много повече информация.
Изборът е Ваш.

Re: Влезено ми е в личната,частна собственост за 2000 лв дъл

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2019, 08:52
от ivan_lawyer
Казусът няма шанс, ако не се заеме професионалист с опит.

Има връчване по залепване. Оттук - евентуално отмяна поради нередовност.
Но - в последно време съдиите връчват редовно и няма да има ефект.

Трябва да се каже, че има малоценност на дълга и свръх-насилие на изпълнението.

Re: Влезено ми е в личната,частна собственост за 2000 лв дъл

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2019, 10:30
от vnikolaeva12
Въпрос към адвоката,така любезен да ми отговори.:
това,че дължимото е нищожно сравнено с големината на това което се опитваат да вземат, разликата е толкова грандиозна ,тъй като сградата е стариннаа,към нея има др. Помещения на и струва 30 хиляди евро най,- малко,къде го пиша,,,?

Re: Влезено ми е в личната,частна собственост за 2000 лв дъл

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2019, 13:59
от bludniq_sin
всичките ми собствености
i
нямам такава голяма сума в наличност


Замисляли ли сте се да продадете част от тия собствености (имайки предвид и цената на една от тях, която споделихте), че да си стъпите на краката, да си платите задълженията или ги пазите за другия живот?

Re: Влезено ми е в личната,частна собственост за 2000 лв дъл

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2019, 18:39
от kalahan2008
Съразмерност
Чл. 442а. (Нов - ДВ, бр. 86 от 2017 г.) (1) Наложените от съдебния изпълнител обезпечителни мерки и предприетите изпълнителни способи трябва да са съразмерни с размера на задължението, като отчитат всички данни и обстоятелства по делото, процесуалното поведение на длъжника и възможността вземането да остане неудовлетворено.
(2) По възражение на длъжника и при установяване на несъразмерност съдебният изпълнител вдига съответните обезпечителни мерки.

Re: Влезено ми е в личната,частна собственост за 2000 лв дъл

МнениеПубликувано на: 23 Юли 2019, 10:18
от ivan_lawyer
Честно, не съм повдигал дисциплинарно обвинение към ЧСИ, но може да проработи едно такова в този описаният случай. Трябва да се изпрати сигнал. Да. Но - опазването на собствеността е приоритет на самият собственик. Трябва да ги разпъдите тези колектори от себе си и да им покажете вратата.

По принцип сега изнесоха с декубиталните дюшеци една инвалидка с преправени оценки на публична продан, сега тя е в защитено жилище и обжалва. Напоследък ЧСИ кротуват, то Мая Манолова им виси, но са станали вече месоядни - така, че колко да кротуват.

Re: Влезено ми е в личната,частна собственост за 2000 лв дъл

МнениеПубликувано на: 29 Юли 2019, 16:27
от vnikolaeva12
Благодаря за отговорите.
Аз съм продала този апартамента 2016 ,на които се твърди ,че са ме известили ,а делото е започнало 2017,не съм си сменила адресната регистрация.Какви са ми възможностите за нередовно връчване,каквото е то,тъй като са можели да попитат за новият ми адрес,който всички във входа знаеха.Моля ,точно да ме упътите,защото аз съм изключително добросъвестна и щях да се явя ,ако си ме бяха информирали.