начало

Щабът: Носете маски – ще карате вируса по-леко Щабът: Носете маски – ще карате вируса по-леко

Ликвидация ЕООД, помощ за форма Б6

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Ликвидация ЕООД, помощ за форма Б6

Мнениеот atania » 27 Юли 2019, 16:26

Здравейте.
Ще съм много благодарна за вашата помощ във връзка с правилното попълване на форма Б6 за прекратяване на дейността на ЕООД и подаването й пред Агенция по вписванията.

Най-напред да отбележа, че не съм юрист. Определена съм за ликвидатор на ЕООД на роднина по стечение на обстоятелствата. Събрала съм необходимите документи и съм подала Заявлението. Вчера получих отказ за вписване по отношение на срока за ликвидация. Очевидно съм попълнила неправилно.

Попълнила съм следното:
501.Срокналиквидацията: ШЕСТМЕСЕЦАОТДАТАТАНАРЕШЕНИЕТОЗАПРЕКРАТЯВАНЕНАДЕЙНОСТТА

В отказа е посочено:
Сподаденотозаявлениеезаявензавписванесрокналиквидацията, койтонесъответстванарешението, приетотоотедноличниясобственикнакапитала. Втазивръзкаисогледобхватанапроверкатапочл. 21, т. 5 отЗТРРЮЛНЦследвадасасъобразенииизискваниятаначл. 272, ал. 1 отТЗ

В Решението, което също аз съм писала по образец, за срок съм посочила следното:
"Определя се срок за приключване на производството по ликвидация - 6 /шест/ месеца, считано от обявяването на решението за ликвидация в Търговския регистър."

Трябвало е дословно да препиша същия текст в поле 501 на форма Б6 ли? Или нещо съвсем друго се посочва там?
atania
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 27 Юли 2019, 16:07

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron