начало

Обявиха кои ще са новите съдии по вписванията. Останаха 12 незаети места Обявиха кои ще са новите съдии по вписванията. Останаха 12 незаети места

Ликвидация ЕООД, помощ за форма Б6

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Ликвидация ЕООД, помощ за форма Б6

Мнениеот atania » 27 Юли 2019, 16:26

Здравейте.
Ще съм много благодарна за вашата помощ във връзка с правилното попълване на форма Б6 за прекратяване на дейността на ЕООД и подаването й пред Агенция по вписванията.

Най-напред да отбележа, че не съм юрист. Определена съм за ликвидатор на ЕООД на роднина по стечение на обстоятелствата. Събрала съм необходимите документи и съм подала Заявлението. Вчера получих отказ за вписване по отношение на срока за ликвидация. Очевидно съм попълнила неправилно.

Попълнила съм следното:
501.Срокналиквидацията: ШЕСТМЕСЕЦАОТДАТАТАНАРЕШЕНИЕТОЗАПРЕКРАТЯВАНЕНАДЕЙНОСТТА

В отказа е посочено:
Сподаденотозаявлениеезаявензавписванесрокналиквидацията, койтонесъответстванарешението, приетотоотедноличниясобственикнакапитала. Втазивръзкаисогледобхватанапроверкатапочл. 21, т. 5 отЗТРРЮЛНЦследвадасасъобразенииизискваниятаначл. 272, ал. 1 отТЗ

В Решението, което също аз съм писала по образец, за срок съм посочила следното:
"Определя се срок за приключване на производството по ликвидация - 6 /шест/ месеца, считано от обявяването на решението за ликвидация в Търговския регистър."

Трябвало е дословно да препиша същия текст в поле 501 на форма Б6 ли? Или нещо съвсем друго се посочва там?
atania
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 27 Юли 2019, 16:07

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 5 госта


cron