начало

Къде и с какви последици се произнася делбеният съд по възраженията Къде и с какви последици се произнася делбеният съд по възраженията

Документ за тежести при отстъпено право на строеж върху общи

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Документ за тежести при отстъпено право на строеж върху общи

Мнениеот liliq74 » 06 Авг 2019, 18:47

Здравейте, имам следния казус - купувам апартамент от блок, построен върху общинска земя с отстъпено право на строеж. Апартаментът ще се купува с ипотечен кредит, а от банката искат удостоверение за тежести за апартамента и за земята. След като земята е общинска дали от агенцията по вписванията ще издадат такова удостоверение. Благодаря.
liliq74
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 09 Юни 2018, 14:53

Re: Документ за тежести при отстъпено право на строеж върху

Мнениеот miko_pk » 06 Авг 2019, 22:46

"Големите" адвокати, пардон светилата на българската онлайн цивилистика, се насраха от 1 смешен чиновнически въпрос!
Къде сте бе, Папагали? За едно УВТ ли боядисахте всичко в кафяво?
Няма ли някой папагал сега да цитира някое решение на ВКС, как практиката била категорична, как нямали право да искат, как тове било квази суперфиция... Да ви *ба майката и папагалите!!!
miko_pk
Потребител
 
Мнения: 211
Регистриран на: 20 Сеп 2010, 19:20

Re: Документ за тежести при отстъпено право на строеж върху

Мнениеот doenitz » 13 Авг 2019, 09:39

Банките пак се излагат, вярно че имат юристи, които предимно се занимават със събиране на вземания, ама и там вещното право се прилага. Удостоверението за тежест върху земята няма пряка връзка към ипотечния кредит. Апартаментът е самостоятелен обект в сграда и удостоверението за тежест само за него е достатъчно. Аз съм имал подобен случай, искаха ми и за земята, а ставаше дума отново за апартамент в блок в/у общинска земя, ама след "кандърми" накрая се отказаха, като видяха, че ПИ-то беше 17 дка. - върху което имаше 3 блока (с 6 входа), самостоятелни сгради (магазини) и детски площадки.
Само за апартамента вадиш и отиваш да се разправяш с банката.
doenitz
Младши потребител
 
Мнения: 36
Регистриран на: 19 Май 2016, 11:25


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron