начало

Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността

Документ за тежести при отстъпено право на строеж върху общи

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Документ за тежести при отстъпено право на строеж върху общи

Мнениеот liliq74 » 06 Авг 2019, 18:47

Здравейте, имам следния казус - купувам апартамент от блок, построен върху общинска земя с отстъпено право на строеж. Апартаментът ще се купува с ипотечен кредит, а от банката искат удостоверение за тежести за апартамента и за земята. След като земята е общинска дали от агенцията по вписванията ще издадат такова удостоверение. Благодаря.
liliq74
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 09 Юни 2018, 14:53

Re: Документ за тежести при отстъпено право на строеж върху

Мнениеот miko_pk » 06 Авг 2019, 22:46

"Големите" адвокати, пардон светилата на българската онлайн цивилистика, се насраха от 1 смешен чиновнически въпрос!
Къде сте бе, Папагали? За едно УВТ ли боядисахте всичко в кафяво?
Няма ли някой папагал сега да цитира някое решение на ВКС, как практиката била категорична, как нямали право да искат, как тове било квази суперфиция... Да ви *ба майката и папагалите!!!
miko_pk
Потребител
 
Мнения: 203
Регистриран на: 20 Сеп 2010, 19:20

Re: Документ за тежести при отстъпено право на строеж върху

Мнениеот doenitz » 13 Авг 2019, 09:39

Банките пак се излагат, вярно че имат юристи, които предимно се занимават със събиране на вземания, ама и там вещното право се прилага. Удостоверението за тежест върху земята няма пряка връзка към ипотечния кредит. Апартаментът е самостоятелен обект в сграда и удостоверението за тежест само за него е достатъчно. Аз съм имал подобен случай, искаха ми и за земята, а ставаше дума отново за апартамент в блок в/у общинска земя, ама след "кандърми" накрая се отказаха, като видяха, че ПИ-то беше 17 дка. - върху което имаше 3 блока (с 6 входа), самостоятелни сгради (магазини) и детски площадки.
Само за апартамента вадиш и отиваш да се разправяш с банката.
doenitz
Младши потребител
 
Мнения: 36
Регистриран на: 19 Май 2016, 11:25


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron