начало

ВАС решава накърнени ли са трудовите права на асистентите в университетите ВАС решава накърнени ли са трудовите права на асистентите в университетите

Акции на приносител след промените в ТЗ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Акции на приносител след промените в ТЗ

Мнениеот ekajk » 08 Яну 2020, 13:43

Здравейте,

Въпросът ми е във връзка с влезлите в сила промени в ТЗ и заместването на акциите на приносител с поименни акции.
Ако едно АД е вписало въпросните промени в Търговския регистър при спазване на определения 9 месечен срок, то след като акценерите са предали акциите на приносител в дружеството и временните удостоверения, какво следва да се направи чисто физически с акциите на приносител?

Трябва ли да се съхраняват или пък има ли ред за унищожавенето им, защото никъде не е регламенирано какво следва да се направи с тях след като са били заменени с поименни. За мен най- логичното е те да бъдат съхранени в архива на дружеството като за история, но за какъв срок следва да се пазят?

Също логично ми се струва, че с издаването на поименните акции, следва акциите на приносител да се обезсилват автоматично.

Моля за вашето мнение! :roll: :roll:
ekajk
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Яну 2020, 13:32

Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron