начало

Жената на Васил Божков влиза в ареста Жената на Васил Божков влиза в ареста

Публично оклеветяване.Моля за съвет!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Публично оклеветяване.Моля за съвет!

Мнениеот nn91ll » 11 Яну 2020, 01:23

Здравейте, драги съграждани и съфорумци.
Тази вечер отидох до кварталния магазин да си купя продукти и останах в изумление, като видях собствената си фигура в скрийншот от охранителните камери с пояснение "Клиенти забравили да си платят" на входната врата. Хванат все едно в крачка, държейки нещо ,видимо като бисквити, на предмишницата с ръка в предния джоб на якето, усмихнат. Веднага се сетих за посещението си, по скорошната дата на снимката. Убеден съм и е факт, че съм минал през касата и съм заплатил своите продукти, независимо как съм ги носил до там. От няколко години пазаря от този магазин по два-три пъти дневно, тъй като е в непосредствена близост до нас, както и много мои съседи и познати. През живота си не съм откраднал и една дъвка от магазин, както не ми се е случвало да бъда оклеветен по този начин на показ. Момчето остана очудено, каза да разговарям утре с управителя. Това и ще направя, защото искам да видя записа от касата. Чувствам се изненадан, ядосан,обиден и със засегнат авторитет от случилото се. Не мога да оставя нещата така, моля Ви за съвет, какво мога да направя срещу тези неправомерни действия в ущърб на личността и достойнството ми?
nn91ll
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 11 Яну 2020, 00:15

Re: Публично оклеветяване.Моля за съвет!

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Яну 2020, 02:48

12 лв. Ви е таксата, за да повдигнете Тъжба. При нея трябва обаче да имате документи или с две думи - доказателства. Има ли начин да снимате и да принтирате Плаката на който Ви пише името, така, че да обхваща под някаква форма и част от магазина - така, че да е ясно, че е имало такъв плакат и точно в този магазин. След това е лесно - защото нямате присъда за джебчийство и все едно е клевета и така ще стане. Камерите не са никакво доказателство, дори да сте се разсеяли (като една дипломатка Елена Поптодорова), защото за да Ви лепнат на стената си има единствено съд.

Само ако Ви осъдят по член от Наказателния кодекс, то може да Ви лепнат на стената - има такова Наказание - но то се изпълнява пак от органите на властта - "Обществено порицание" - изпраща се до жилищният квартал Присъдата на съда и се лепва на стената - или в по-древни времена се съобщаваше по радио-точката, общо -взето трябва да фиксирате - че наистина са Ви сложили снимката - защото в момента, в който получат молба от съда - по Тъжбата - веднага ще заличат следите, тоест - Вие ще излезете, че сте свадлив пенсионер, защото няма за какво да се хванете, аз имам вила в Бистрица, там имах проблеми с едни магазинери-шопи, но ги респектирах, а Вие едва ли можете чак да направите последния си скандал и да се преместите в нов квартал.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4785
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Публично оклеветяване.Моля за съвет!

Мнениеот nn91ll » 11 Яну 2020, 03:10

Благодаря Ви много за изчерпателния отговор. Снимал съм въпросния скрийншот. Освен гореспоменатото има дата, час и номер на камерата, но моето име не фигурира. Това възпрепятства ли ме по някакъв начин? Желая Ви спокойна вечер!
nn91ll
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 11 Яну 2020, 00:15

Re: Публично оклеветяване.Моля за съвет!

Мнениеот advocatusdiaboli » 11 Яну 2020, 23:49

nn91ll написа:Благодаря Ви много за изчерпателния отговор. Снимал съм въпросния скрийншот. Освен гореспоменатото има дата, час и номер на камерата, но моето име не фигурира. Това възпрепятства ли ме по някакъв начин? Желая Ви спокойна вечер!

Не. Снимката също е идентифициращ признак, стига да е с достатъчно добро качество, за да може със сигурност да се установи, че на нея сте именно Вие.
"Правото е изкуството да се създава равенство и справедливост, а адвокатът е техен закрилник от незапомнени времена до днес".

https://www.petkovalegal.com/author/fifoza/
advocatusdiaboli
Младши потребител
 
Мнения: 15
Регистриран на: 29 Авг 2019, 11:07


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron