Страница 1 от 1

Съкращаване на бр. по осн. договор при вътрешно заместване

МнениеПубликувано на: 21 Яну 2020, 22:38
от man_34
Здравейте,
това е първата ми тема тук за което моля да бъда извинен предварително за това ако съм допуснал някоя грешка или неточност. От години чета форума, но ето че и на мен ми се наложи да напиша тема, защото не можах да намеря подобен казус разискван някъде.
Та теоретично ситуацията е такава:
- Работник във фирма на основен постоянен трудов договор на пълен работен ден има възможност да отиде по заместване в същата фирма на друго работно място до завръщането на титуляра. Подписва се допълнително споразумение за вътрешно заместване. В него пише, че важат изцяло условията по основния трудов договор. Отивайки на новото работно място старото му се пази като на него е сложен човек също от фирмата и също по заместване. До тук добре, но да допуснем варианта теоретично, че мястото по основен трудов догов на този човек предстои да бъде съкратено. Трябва ли да му се намери друго място във фирмата за да има той къде да се върне след като титуляра който замества се върне на своето място? Документално как би било оформено това - с допълнително споразумение ли?
Постарах се да бъда максимално кратък.Надявам се да сте ме разбрали. Благодаря предварително на отзовалите се в темата.

Re: Съкращаване на бр. по осн. договор при вътрешно замества

МнениеПубликувано на: 30 Яну 2020, 22:10
от katerinakuch
1.Трябва ли да му се намери друго място във фирмата за да има той къде да се върне след като титуляра който замества се върне на своето място?- да
2.Документално как би било оформено това - с допълнително споразумение ли? - може така, но може и с нов договор.