Страница 1 от 1

Какъв адвокат ми трябва?

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2020, 00:57
от lubo111
Здравейте, извинявам се предварително за лаишките въпроси, но до сега не съм имал взаимоотношения с адвокати и ми е трудно да се насоча.

1.Трябва ми адвокат, който да ми помогне/разясни въпросите свързани с откриване на фирма за извършване на посредническа дейност по наемане на персонал за чужбина.
2.В зависимост от изясняването на горните въпроси, ще ми трябва и някой, който да е наясно с откриване на такъв тип фирма и от другата страна - в друга/други държави и най-вече за взаимодействието между тези две или повече фирми.

Не разбирам дали трябва да търся адвокато по трудово, търговско или международно право? Или може би комбинация от всички изброени.

Намирам се в г.Пловдив, ако имате конкретни насоки към опитни адвокати(ако е позволено) също бих се радвал!

Благодаря предварително!

Re: Какъв адвокат ми трябва?

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2020, 02:42
от doondie
Не смятам, че има значение какъв ще е предметът на дейност да бъдещата фирма. Регистрирате я по съответната процедура, като посочвате предмет на дейност, капитал, наименование и каквото друго е необходимо и започвате да развивате дейност. Аз по-скоро бих потърсил счетоводител, не адвокат.

По въпрос #2 – не виждам смисъл от откриване на допълнителни фирми в чужбина, особено ако става дума за Европейския съюз. Чуждестранните партньори – работодатели или агенции за заетост (т.е. също посредници), ще работят директно с фирмата Ви в България. Ако планирате да откривате офиси със служители в други държави, тогава би могло евентуално да се регистрира представителство там, да, но не мисля, че за ЕС специално това е задължително предвид свободното движение на стоки, услуги, хора и капитали.

Re: Какъв адвокат ми трябва?

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2020, 13:00
от lubo111
Имам все още доста неясноти относно това какво има право да прави фирмата, каква отговорност носи и други. За това искам да говоря с някой, който е запознат със законите около тази дейност.