начало

ВАС решава накърнени ли са трудовите права на асистентите в университетите ВАС решава накърнени ли са трудовите права на асистентите в университетите

Може ли преместваем обект да бъде търпим строеж?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Може ли преместваем обект да бъде търпим строеж?

Мнениеот kralsk » 02 Мар 2020, 14:28

Здравейте, в имота на мои близки има готов метален модул, който те използват за склад на дърва с размери 2м/2м. и вис. 2,70м. Съсобственика им на имота е решил, че му пречи и иска да се махне. Но въпросния обект е там от преди 25-30 години. Та въпроса е, след като е преместваем (т.е. може а се хване с каран на куките, които има отгоре и да се премести от едно на друго място без да се поврежда неговата цялост) може ли да бъде и търпим обект, след като е бил там от преди март 2001 г. ?
Благодаря предварително за отговорите ви .
kralsk
Младши потребител
 
Мнения: 58
Регистриран на: 12 Апр 2010, 15:48

Re: Може ли преместваем обект да бъде търпим строеж?

Мнениеот teogeo » 02 Мар 2020, 14:42

kralsk написа:Здравейте, в имота на мои близки има готов метален модул, който те използват за склад на дърва с размери 2м/2м. и вис. 2,70м. Съсобственика им на имота е решил, че му пречи и иска да се махне. Но въпросния обект е там от преди 25-30 години. Та въпроса е, след като е преместваем (т.е. може а се хване с каран на куките, които има отгоре и да се премести от едно на друго място без да се поврежда неговата цялост) може ли да бъде и търпим обект, след като е бил там от преди март 2001 г. ?
Благодаря предварително за отговорите ви .


Вие си отговорете от долното:

§5 от ДР на ЗУТ, т80:

"Преместваем обект" е обект, който няма характеристиките на строеж и...


§ 16, ал. 1 от ДР на ЗУТ:
Строежи, изградени до 7 април 1987 г., за които няма строителни книжа, но са били допустими по действащите подробни градоустройствени планове и по правилата и нормативите, действали по време на извършването им или съгласно този закон, са търпими строежи и не подлежат на премахване и забрана за ползване
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1525
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


cron