начало

Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения Президентският секретар Пламен Узунов и съветникът Илия Милушев вече са с обвинения

Що е то "законно допустима цена на услуга"?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Що е то "законно допустима цена на услуга"?

Мнениеот xaoc1973 » 24 Мар 2020, 12:12

Влезлият в сила днес ЗМДВИП силно завиши наказанието в НК по чл. 225 ал. 6, което повдигна касаещия всички ни въпрос:
КАКВА Е ЛЕГАЛНАТА ДЕФИНИЦИЯ НА ПОНЯТИЕТО "ЗАКОННО ДОПУСТИМА ЦЕНА НА УСЛУГА"?
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител
 
Мнения: 332
Регистриран на: 10 Яну 2010, 09:25
Местоположение: София

Re: Що е то "законно допустима цена на услуга"?

Мнениеот tochotocho » 25 Мар 2020, 21:00

Работа на контролните органи е да следят за това.Прокуратурата предлага, съдът ще реши! Не знам дали може сезиране на конст.съд или ВКС за ТР. Приеха според мен добро решение, президентско вето, отмениха го. Пазарна икономика. Да , но в извънредно положение се налагат ограничения. Елементарно беше да се въведе ограничение - макс. 20% надценка! Сиди ви даде пример- купуваш за 100 лв. и го продаваш макс за 120 лв.
Вземете за пример разните финансови институции - Законът не го забранява, значи е законно допустимо ! Защото това са ИГРАЧИ, може би ДЪЩЕРНИ дружества на съответна банка! вземат пари от банките с 10,5 % лихва и раздават кредити с 7-8 пъти по-висока лихва! И сега в тази криза стана възможно НЯКОЙ да изкупи маски по 10 ст. броя и да ги продаде по 10 лв бр. Пазарна икономика! Е, разрешиха на НЯКОИ да изкупуват заводи за 5 лв. и да ги продават за милиони. Пазарна икономика! Дали някой вярва в това. Става въпрос за регулиране! До вчера роптаехме ,че 250 гр немско масло у нас е 4,50 лв , а в Германия 1,5 евро!
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 414
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron