начало

Бащата на пребитото от акушерка бебе: Ако бях гледал записа, сега щях да съм от другата страна Бащата на пребитото от акушерка бебе: Ако бях гледал записа, сега щях да съм от другата страна

Съвет за договор със спортна зала, извънредна сит.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Съвет за договор със спортна зала, извънредна сит.

Мнениеот translucent123 » 04 Май 2020, 19:45

Здравейте!

Много ще се радвам на съвет, ако някой може да ни насочи към правилната посока или дали сме в право в сегашната ситуация.

За контекст, група от младежи сме, които сме сформирали аматьорска група за танци и решихме да наемем зала с едногодишен договор преди няколко месеца.

Договорът се води на един човек от групата, но вътрешно сме се разбрали със собственичката и с другите да си делим наема месечно, тъй като доста хора си разделяме графика. Казусът ни е следния:

В договора ни няма точка, в която специфично да се се опоменават действия при форс-мажорни обстоятелства, а е споменато следното "За всички неуредени от договора въпроси, се прилагат принципите на ЗЗД и действащо законодателство на РП България".

При положение, че залата не трябва да работи заради въведения закон и залата попада под секцията на фитнес зали, възможно ли е да не се плаща за периода на извънредното положение, и как следва да се процедира? Предполагам трябва доста повече информация да се предостави за по-конкретен отговор, но бихме искали единствено насока и съвет дали може да се направи нещо по въпроса, и дали сме в правото си да не плащаме единствено за периода на извънредното положение. Имаме ученици, чиито родители нямат възжмоност да покриват парите за залата в момента, и хора които загубиха работата си поради цялата ситуация. Всеки отговор ще е от помощ, благодаря!

П.С: Извинявам се за възможни допуснати правописни грешки, темата е доста сериозна и напечена в момента, а собственичката подхвърли лека заплаха през месенджър, че ще ни търсят от прокуратаурата ако не платим, за това сме леко афектирани.
translucent123
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 04 Май 2020, 19:27

Re: Съвет за договор със спортна зала, извънредна сит.

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Май 2020, 22:13

Аз за 20 години стаж като юрист - не съм имал мораториум и карантина, самият аз съм объркан.
Доколкото са ме учили, след време ще се появят валидизационни закони, които ще уредят последиците от тази биологична война, един вид - не влагам политически смисъл - както ние нападаме природата, така и тя е с във война, оставям темата така.

Прокуратура няма, трябва дело - сега - кой държи главният ключ за залата - има ли такъв - примерно - в нашият офис център дето работя - има централен СОТ, тоест идеята ми накратко е - да не Ви гонят на първо време някак.

Ако сте фирма - кандидатствайте веднага за Гранд - безвъзмездна помощ, няма проблем, ако отговаряте условията, а има и посредници в тази област.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4865
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron