начало

Столичната адвокатска колегия осигурява по един безплатен антигенен тест на всичките си членове Столичната адвокатска колегия осигурява по един безплатен антигенен тест на всичките си членове

Жалба до общината относно ежедневно зараждена на магазин

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Жалба до общината относно ежедневно зараждена на магазин

Мнениеот dgencheva » 24 Окт 2020, 12:42

Здравейте,
Нашият и съседния блок имаме в съседство хипер маркет, който бива зареждан ежедневно. Камионите минават по тясна уличка, която е единствения достъп до нашите два блока. Съответно по няколко пъти на ден идват огромни камиони, които редовно запушват цялата площадка пред блока ни и ние не можем да си изкараме колите си + още проблеми свързани с удари по колите ни, кошове за боклук в близост до нашите тераси и т.н.
Бих искала да подадем жалба до общината (предполагам, че дори няма да се разминем само с една). Може ли да насочите за вида на една такава жалба: От името на човек или може да са група хора?, Да приложим подписка от засегнатите предполагам ще е добре - в какъв формат трябва да бъде (има ли някакви специфични изисквания)? Да приложим ли снимков материал? Има ли изисквания за вида и съдържанието на една такава жалба?
Ще съм благодарна на всяка информация, която може да ми дадете относно решаването на такъв проблем.

Благодаря!
Поздрави, Дени
dgencheva
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Окт 2020, 12:29

Re: Жалба до общината относно ежедневно зараждена на магазин

Мнениеот jhoro » 24 Окт 2020, 15:53

Здравейте!
Моето мнение е, че една групова жалба е достатъчна. Две, три или повече дублиращи се жалби, до една и съща институция, по един и същ въпрос се обезсмислят.
Направете ОС на двете ЕС, вземете решения и изгответе обща жалба.
Съдържанието - свободен текст. Важното е да пише - до кого е адресирана, от кого (тук прилагате списъка с собственоръчните подписи) и проблема, за който се жалвате.
Снимков или друг доказателствен материал няма да е необходим. Нали става дума за тенденция, а не инцидентна ситуация? При последваща(и) праверка(и) - това ще се установи.
Успех.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1894
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Жалба до общината относно ежедневно зараждена на магазин

Мнениеот TheOldMan » 24 Окт 2020, 21:02

И се сещам за циркулиращ в нета отговор на жалба от граждани за непочистен от сняг тротоар... отговора е от ЮНИ и в него се казва, че инспекторите са проверили сигнала, и не са открили лед и сняг по тротоара ... :)
По същия начин ще ви уведомят че по сигнала е направена проверка и не са установени камиони или там от каквото се жалвате...

На практика улицата и паркинга пред блока ви са обществена собственост и могат да бъдат ползвани от всички. Ако не можете да си ползвате автомобила, значи е нарушен закона за движение по пътищата и трябва да сигнализраате КАТ или "Градска мобилност". Кмета не може да направи кой-знае какво.
Наемете един голям бус и го паркирайте така че хем да не нарушава закона, хем да пречи на камионите. Като повлачат 2-3 дена кашоните на ръка, самия магазин ще търси начин да организира нещата.
Паркирайте няколко кили така, че камионите да не могат да маневрират в паркинга.
Изобщо ... не очкавайте някой да свърши работата вместо вас.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1614
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron