Страница 1 от 1

Жалба до общината относно ежедневно зараждена на магазин

МнениеПубликувано на: 24 Окт 2020, 12:42
от dgencheva
Здравейте,
Нашият и съседния блок имаме в съседство хипер маркет, който бива зареждан ежедневно. Камионите минават по тясна уличка, която е единствения достъп до нашите два блока. Съответно по няколко пъти на ден идват огромни камиони, които редовно запушват цялата площадка пред блока ни и ние не можем да си изкараме колите си + още проблеми свързани с удари по колите ни, кошове за боклук в близост до нашите тераси и т.н.
Бих искала да подадем жалба до общината (предполагам, че дори няма да се разминем само с една). Може ли да насочите за вида на една такава жалба: От името на човек или може да са група хора?, Да приложим подписка от засегнатите предполагам ще е добре - в какъв формат трябва да бъде (има ли някакви специфични изисквания)? Да приложим ли снимков материал? Има ли изисквания за вида и съдържанието на една такава жалба?
Ще съм благодарна на всяка информация, която може да ми дадете относно решаването на такъв проблем.

Благодаря!
Поздрави, Дени

Re: Жалба до общината относно ежедневно зараждена на магазин

МнениеПубликувано на: 24 Окт 2020, 15:53
от jhoro
Здравейте!
Моето мнение е, че една групова жалба е достатъчна. Две, три или повече дублиращи се жалби, до една и съща институция, по един и същ въпрос се обезсмислят.
Направете ОС на двете ЕС, вземете решения и изгответе обща жалба.
Съдържанието - свободен текст. Важното е да пише - до кого е адресирана, от кого (тук прилагате списъка с собственоръчните подписи) и проблема, за който се жалвате.
Снимков или друг доказателствен материал няма да е необходим. Нали става дума за тенденция, а не инцидентна ситуация? При последваща(и) праверка(и) - това ще се установи.
Успех.

Re: Жалба до общината относно ежедневно зараждена на магазин

МнениеПубликувано на: 24 Окт 2020, 21:02
от TheOldMan
И се сещам за циркулиращ в нета отговор на жалба от граждани за непочистен от сняг тротоар... отговора е от ЮНИ и в него се казва, че инспекторите са проверили сигнала, и не са открили лед и сняг по тротоара ... :)
По същия начин ще ви уведомят че по сигнала е направена проверка и не са установени камиони или там от каквото се жалвате...

На практика улицата и паркинга пред блока ви са обществена собственост и могат да бъдат ползвани от всички. Ако не можете да си ползвате автомобила, значи е нарушен закона за движение по пътищата и трябва да сигнализраате КАТ или "Градска мобилност". Кмета не може да направи кой-знае какво.
Наемете един голям бус и го паркирайте така че хем да не нарушава закона, хем да пречи на камионите. Като повлачат 2-3 дена кашоните на ръка, самия магазин ще търси начин да организира нещата.
Паркирайте няколко кили така, че камионите да не могат да маневрират в паркинга.
Изобщо ... не очкавайте някой да свърши работата вместо вас.