начало

ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор

Регистрация на наемател

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Регистрация на наемател

Мнениеот problemi » 02 Дек 2020, 15:42

Здравейте,

Подписах договор за наем с наемател и понеже ми е за пръв път не знам как точно се процедира. За декларирането на доходите от наем и плащането на 10% данък съм наясно, но какво трябва да се направи в общината? Или по-скоро в районното трябва да отидем заедно да си изкара настоящ адрес? После, с този настоящ адрес ще има ли право на стикер за зелена зона?

Благодаря предварително.
problemi
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 29 Дек 2019, 11:00

Re: Регистрация на наемател

Мнениеот bo_stamenova » 03 Дек 2020, 11:40

Здравейте,
договорът за наем можете да декларирате в Агенцията по вписвания след нотариална заверка, но това ви е необходимо само ако искате да имате достоверна дата (това ви трябва ако се съдите и/или имате неплатени задължения от наемателя и в договора ви има точка, която касае срока за погасяване на задълженията или плащането на наема).
Паркирането може да стане само по постоянен адрес. С настоящ адрес няма как да извадите на наемателя си стикер за паркиране. Освен ако междувременно не е променено, но мисля че не е.
Иначе наемателят ви трябва да се регистрира в домовата книга.
bo_stamenova
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 03 Дек 2020, 10:53

Re: Регистрация на наемател

Мнениеот jhoro » 03 Дек 2020, 23:21

bo_stamenova написа:Паркирането може да стане само по постоянен адрес. С настоящ адрес няма как да извадите на наемателя си стикер за паркиране. Освен ако междувременно не е променено, но мисля че не е.
Иначе наемателят ви трябва да се регистрира в домовата книга.

Зависи от виждането на съответната Община! Някъде е допустимо преференциално платено паркиране по настоящ, а не по постоянен адрес!!!
Чл. 93. Постоянен адрес е адресът в населеното място, което лицето избира да бъде вписано в регистъра на населението.
Чл. 94. Настоящ адрес е адресът, на който лицето живее.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2047
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Регистрация на наемател

Мнениеот todorst » 06 Яну 2021, 11:31

Трябва да си много хитър за да направиш нот.заверка на договора за наем и после вписване в агенцията. Напр. наемът е 500 лв. месечно. срок на договора 24 месеца. И сега при Нотариуса - 24 м. х 500 лв. = 12 000 лв = на ИНТЕРЕСА! И съответната такса. Доста солено! По-добре е срок - един ден /24 часа / ,наем 17 лева и виж таксата : тарифа за нот. такси !
todorst
Потребител
 
Мнения: 486
Регистриран на: 24 Яну 2006, 10:09


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron