начало

Гражданската и Търговската колегии на ВКС с трето тълкувателно дело за годината Гражданската и Търговската колегии на ВКС с трето тълкувателно дело за годината

Възстановяване на внесена д.т.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Възстановяване на внесена д.т.

Мнениеот neda » 11 Юни 2003, 14:36

Привет на всички!
Имам нужда от съвет! Внесох искова молба за издавене на изпълнителен лист, съда се произнесе с определение за отказ, за съжаление обоснован т.е. нямам надлежно основание за обжалване пред Окръжен съд. Д.т., която внесох за издавенито на изп.лист е значителна, знам че принципно внесена д.т. не се връща, но все пак имали някаква възможност, някакво основание, на което мога да се позова в случая, за да поискам възстановяването на сумата, все още съм в седемдневния срок за обжалване на определението пред по-горна инстанция. Ще Ви бъда безкрайно благодарна, ако ми помогнете да изляза от тази изключително неприятна ситуация, в която се намирам!!!
Предварително Ви благодаря!!!
neda
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 26 Мар 2004, 10:15

Re: Възстановяване на внесена д.т.

Мнениеот Тета » 25 Юни 2003, 18:13

Няма начин да си върнете д.т. за издаване на изпл.лист след като съдът се е произнесъл, макар и с отказ, по молбата Ви. Това е все едно да си искате д.т., когато загубите делото.
Д.т. можете да искате обратно само в случай, че тя е внесена предварително, а след това не е сезиран съда.
Тета
 

Re: Възстановяване на внесена д.т.

Мнениеот GHJGJGKJ » 08 Юли 2003, 15:58

Ами ако е образувано исково производство (гр. дело), но преди първото заседание по него, оттеглите иска си, ще ви възстановят ли държавната такса?
GHJGJGKJ
 

Re: Възстановяване на внесена д.т.

Мнениеот korsar » 08 Юли 2003, 16:45

НЕ.
korsar
Младши потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 29 Окт 2002, 15:01

Re: Още един въпрос, моля.

Мнениеот konstantina » 10 Юли 2003, 10:38

Ако е обжалван адм. акт чрез адм. орган и към жалбата е приложено платежно нареждане за платена съдебна такса, но в последствие се оказва, че адм. орган се е произнесъл с решение в наша полза и искаме да оттеглим жалбата, преди да е изпратена в съда - как да си възстановим държавната такса?
konstantina
Младши потребител
 
Мнения: 22
Регистриран на: 28 Яну 2004, 15:36


Назад към Взаимопомощ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron