начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

Пенсиониране

Осигурителноправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Пенсиониране

Мнениеот mima58 » 27 Юни 2018, 13:47

Здравейте,
Искам да задам два въпроса.
-предстои ми пенсиониране,но чрез ПИК в НОИ и в НАП видях, че едно година (1998г) бившият ми тогава работодател БЕРОЕ АД Стара Загора не е внасял осигуровки,а са удържани.През 2000г БЕРОЕ е обявено в несъстоятелност.В УП-3,което ми е издадено от тях, стажът ми е непрекъснат и пише, че се признава за осигурителен, но в регистрите на НОИ не е така. Къде трябва да отида, за да ми се признае тази година?
И вторият ми въпрос е:В момента получавам наследствена пенсия от починалия си съпруг,
която е за инвалидност поради общо заболяване по чл.74 КСО. Ще имам ли право на вдовишка надбавка от нея след пенсиониране?
mima58
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 27 Юни 2018, 12:20

Назад към Осигурително право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron