Страница 1 от 1

Казус относно стаж за инвалидна пенсия.

МнениеПубликувано на: 13 Май 2019, 20:33
от georgi_antonow
Здравейте,вече трета година борба с институцията "НОЙ".

През 2016 година претърпях лечение заради бъбречно заболяване.След подобрение в състоянието ми се оказа ,че няма да мога да работя професиите , който съм практикувал (хлебар и готвач),и се наложи да мина ТЕЛК. Имам експертно решение с 73 процента с право на работа. И оттук започват мъките.
От НОЙ изпратиха разпореждане с общ стаж според трудовите договори 4 год. 11 мес. и 28 дни.Това от октомври 2016 година. Оказа се ,че един работодател не е платил осигуровки или нещо друго , защото според НАП трудов договор има,но зачетени работни дни няма (в графата осигурителен стаж е нула дни).В НОЙ изобщо няма такъв трудов договор.
Тръгнах по мъките,(мъки защото въпросния работодател станал на ръководна позиция в общината) и каза че при тях всичко е било изрядно. От НОЙ отговора беше да си извадя УП3 и да ми се нанесе стажа в трудовата книжка.Извадиха УП3 и нанесоха стажа и подадох заявление за преразглеждане на стажа на 8.03.19 година. Началото на април получих отказ с довода , че имам стаж 4 год. 11 мес. и 28 дни. Подадох възражение и отново пратих УП-то и книжките за преразглеждане.
Въпроса ми е какво може е станало ,че да ми казват че имам същия стаж и към кого да се обърна защото не може да не е регистриран договор,в НАП да излиза договора, да им пращам УП3 и ТК за доказване на стаж и стажа да стой един и същ???