начало

Конституционният съд се произнесе: По Конституция полът е само биологичен Конституционният съд се произнесе: По Конституция полът е само биологичен

професионална отговорност в проектирането

Дискусии и казуси по въпросите на застрахователното право и застрахователите. Несъстоятелност на застрахователи. Договори за застраховка, права и задължения, принудително изпълнение и давност. Застраховки "Гражданска отговорност", "Живот", "Злополука".


професионална отговорност в проектирането

Мнениеот anito1 » 23 Авг 2019, 14:09

Здравейте, фирмената застраховка по чл. 171 от ЗУТ, покрива ли професионалната отговорност на проектантите на граждански договор към фирмата?
anito1
Нов потребител
 
Мнения: 5
Регистриран на: 10 Юли 2018, 09:56

Re: професионална отговорност в проектирането

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Окт 2019, 19:58

Общо-взето непригодността на проекта е твърде разтегливо понятие. Не може да съществуват вечни отношения между страните - тоест има етап - в който се прекратяват всякакви възможности за рекламации.

Застраховката просто подпомага веднага да продължите напред - ама нали трябва да одобрят изплащането (от застрахователя). За всички вреди над лимит - имате право - на допълнителен иск. Но само - ако се откажете да получите директно пари от застрахователя - а тръгнете по исков ред.

Тоест - движите се в една рамка - застрахователят - няма интерес от безлимитно плащане - затова получавате веднага една твърда сума или отказвате. И тръгвате по исков ред.
ivan_lawyer
Старши потребител
 
Мнения: 5034
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Застрахователно дело


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron