Страница 1 от 1

Въпрос отностно ПТП в чужбина

МнениеПубликувано на: 03 Дек 2020, 14:58
от enerdjy
Здравейте.Искам да ви помоля за съвет.Преди няколко месеца в чужбина, направих ПТП във фирмата, в която работех.Счупих няколко стъкла на паркинга с колата.Фирмата каза, че имат застраховка, сканираха моите документи както и зелената карта.Въпроса ми е след като застрахователя ми им изплати обезщетение имат ли право да го търсят след това от мен.Получих също и писмо, че трябва да отида на мястото на произшествието след 2 седмици, но не знам за какво става въпрос.Какво бихте ме посъветвали ? Благодаря.

П.П - ПТП-то се случи във Франция

Re: Въпрос отностно ПТП в чужбина

МнениеПубликувано на: 03 Дек 2020, 15:34
от svegrigorov
Застрахователят търси обезщетение от теб, когато лицето:
1. е управлявал моторното превозно средство след употреба на алкохол с концентрация на алкохола в кръвта над допустимата по закон норма или под въздействието на наркотично вещество или негов аналог, или е отказал да се подложи, или виновно се е отклонил от проверка за алкохол, наркотично вещество или негов аналог;
2. не е спрял и не е взел мерки за отстраняване на възникнала по време на движение повреда или неизправност в моторното превозно средство, която застрашава безопасността на движението, и пътнотранспортното произшествие е възникнало в резултат на това.