Страница 1 от 1

Обезщетение след катастрофа

МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2022, 20:06
от ivanova06
Здравейте! Преди месец и половина свекър ми и свекърва ми претърпяха катастрофа на АМ Трякия. Катастрофата се случи при изпреварване на ТИР, който пука гума е става неуправляем. Колата им е тотална щета, а те двамата слава Богу се отърваха само с натъртвания. Ръката от тогава обаче на свекърва ми е много зле, вече втори месец е болничен, ходи на рехабилитация, може да се наложи и операция. С тази травма скоро не се очаква да може да се върне нормално на работа, а тя е свързана с вдигане на тежко и отговорна работа на големи машини. Предвид тези факти, имат ли основание да заведат иск към застрахователя на шофьора на ТИР-а? От каското имат изчислена премия но то все пак е доброволна застраховка и не вярвам, че трябва да има общо. Съветваме ги отдавна да се обърнат към адвокат но те се притесняват. Според вас има ли шанс да претендират за нещо и към адвокат или застраховател да се обърнат? Благодаря Ви!

Re: Обезщетение след катастрофа

МнениеПубликувано на: 02 Сеп 2022, 07:54
от propensity
ivanova06 написа:Според вас има ли шанс да претендират за нещо и към адвокат или застраховател да се обърнат? Благодаря Ви!


Абсолютно. Да потърсят колега. Няма от какво да се притесняват. Обикновено застрохователите не плащат изобщо или достатъчно при щети и настъпили наранявания при ПТП, а тези искове клонят силно към ищците. Да действат смело и решително.