начало

Върховенството на закона в България – нов доклад със старите проблеми Върховенството на закона в България – нов доклад със старите проблеми

Защо Входящ номер на жалба в полицията не се издава незабавн

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: Защо Входящ номер на жалба в полицията не се издава неза

Мнениеот omar2002 » 26 Фев 2018, 06:44

А да не повдигаме и въпроса с другия проблем-възможното нерегистриране на жалби и сигнали


gclub
omar2002
Младши потребител
 
Мнения: 40
Регистриран на: 26 Окт 2017, 10:59

Re: Защо Входящ номер на жалба в полицията не се издава неза

Мнениеот marineta » 01 Мар 2018, 08:16

Не регистрират сигналите.Ако не е нещо едро хич него пишат.Затова жалба в прокуратурата.Там работата е по сериозна.
marineta
Младши потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 09 Окт 2017, 08:07

Re: Защо Входящ номер на жалба в полицията не се издава неза

Мнениеот 111888 » 14 Фев 2020, 06:29

Ето защо се извършва БЕЗЗАКОНИЕТО със забавянето на деловодното регистриране на жалбите на граждани в РПУ-тата:
https://dnes.dir.bg/krimi/dvamata-zadar ... rana-zhena
"След кражбата жената подала сигнал в Трето районно управление. След като получил преписката по случая обаче, вместо да разпореди официално разследване, зам.-шефът я изпратил не по регламентирания деловоден ред, а на ръка с подписано от него писмо на свой колега - началник на група в сектор "Джебчийски кражби" в СДВР."

--------------
Наивно мислех,че забавянето в деловодното регистриране(напълно незаконно, и незаписано в никой нормативен акт) се прави с цел "отсяване" на жалби, които според милицията са очевидно не за тях, за да не се налага да пишат отговори до гражданите, да не се занимават с пренасочване на жалби, ако не са за полицията, и тн. Не. Това е съзнателна политика с цел улесняване на беззаконията в милицията. Деловодното регистриране се забавя, с цел да се види дали милицията не може да захлеби от дадения случай. Забавянето дори не е 24 часа, може и да е повече-ако гражданин се яви в петък, или четвъртък входящ номер ще му се даде(ако изобщо му се даде) в понеделник.
Достатъчно време, за да се вземе решение дали ще се работи по жалбата-както е по закон, по каналния ред, или ще се действа по друг начин.


Толкова ли е сложно -жалбите на гражданите в полицията да бъдат НЕЗАБАВНО деловодно регистрирани, с цел затрудняване на " схемите" ? Без значение дали жалбата му се види на приемащия я полицай предварително основателна или не, без значение дали полицията е компетентна или не-като отиде гражданин с жалба, тя да му приеме веднага, като му се издаде входящия номер.
Продължавам да питам-как и защо полицията е саморешила да не извършва незабавно деловодно регистриране на жалбите на граждани? Защо гражданин беше направен обвиняем, след като зададе този въпрос до прокуратурата(вече дадения линк http://old.segabg.com/article.php?id=515299 ). Сезираш прокуратурата за беззаконие на милицията(конкретно досежно незаконното забавяне на деловодното регистриране на жалби), ставаш обвиняем?! как е възможно?


офтопик: да попитам, с оглед на цитатът от статията -за да има разследване или не това зависи от дадения началник в РПУ то ли?! Нали разследващия полицай по закон не може да получава разпореждания от никой,досежно разследването, освен от прокурора. Не е ли редно въпросите за извършване на разследване да бъдат решавани от разследващия полицай-лично,, или по разпореждане на прокурора(или лично от него), а не началници в полицията да дават такива разпореждания-например дали да се води разследване или не?! Излиза отново,че МВР е над закона-в закона пише едно, но в РПУ-та се прави друго.
111888
Потребител
 
Мнения: 606
Регистриран на: 13 Дек 2013, 12:08

Re: Защо Входящ номер на жалба в полицията не се издава неза

Мнениеот gridiron » 14 Фев 2020, 22:19

111888,
Признателност и благодарности
Припомняме :

" МВР е Престъпна Организация, Създадена от Престъпници, Генерираща ПРЕСТЪПНОСТ ! Как се Изгради Еничарския КОРПУС на МВР от Безродни, Безпризорни и Безобразовани ***********! Постановление на МС от 10.09.1944 Узаконява Формираната Предния Ден от ПАРТИЗАНИ и КОМУНИСТИ Народна МИЛИЦИЯ ! До Средата на Септември са Уволнени 30 000 от Старите Служители на Полицията, Много са Арестувани и УБИТИ ! В МВР Само ***********! В ДАНС Само *************** ! "

Обикновено съдията солидарен с Сталинската прокуратура. В случи обаче е изменил на принципите на Репресивня режим, за което получава уважението
gridiron
Потребител
 
Мнения: 266
Регистриран на: 10 Ное 2013, 21:28

Предишна

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron