Страница 1 от 1

Стани милионер

МнениеПубликувано на: 01 Ное 2011, 08:40
от aidedesi
Здравейте!
Бих искала да споделя проблема си с вас и ако може да получа правна консултация.
На 20.10.2011 ми звъни GSM-а и аз съответно вдигам. Оказва се, че са от играта "Стани милионер". Започват да ми задават въпроси и аз съответно отговарям и така в продължение на около 30 минути, докато не ми омразна и затворих. По-късно ми идва съобщение, че ми спират изходящите обаждания, заради превишен кредитен лимит.Оказва се, че заради обаждането от 145 ("Стани милионер") имам натрупана сметка от 116 лева (за всеки отговор ме таксуват по 2.40 лева-58 отговора), за което аз не знаех и напълно съм убедена, че не бях запозната с условията преди да започна да отговарям.
Писах жалба до Globul, а също и до организаторите на играта следното:
Във връзка със играта...заради факта че не съм уведомена със условията на вашата игра имам текуща сметка на телефона от 116 лева и ограничени изходящи обаждания.Бих искала да бъде оправена тази "каша",за да не предприема по сериозни мерки...Чакам отговор...
и те отговарят:
Моля изпратете ни Вашия телефонен номер като отговор на това съобщение, а ние ще проверим колко залози сте направили.
аз пиша:
Номерът ми е 0896439912. Проблема е следния...На 20.10.2011г. ми звани номер и аз съответно вдигам. Оказва се, че е от играта "Стани милионер". Започвам да отговарям на въпросите, без да знам че всеки отговор се таксува и съответно натрупвам сметка от 116лв. Бих искала да се реши проблема, защота първо играх без да съм запозната с условията на играта и второ не знам откъде играта разполага с номера ми и личните ми данни.
те отговарят:
Здравейте отново,

Обаждането, което сте получили е с чисто информативна цел относно новата игра „Стани милионер“ – част от цикъла „СМС за милиони“.

Вие сте получили това обаждане, понеже сте участвали в друг цикъл на играта „СМС за милиони“.

Целта на обаждането, което сте получили е да Ви извести за новата игра, да Ви запознае с правилата й, както и с невероятните награди, които тя предоставя като възможности.

Заявяването на желание за участие в играта става чрез регистрация с безплатно обаждане или безплатен смс на кратък номер. Тъй като Вие сте се регистрирали безплатно за „СМС за милиони“, изпращайки Вашето ЕГН и удостоверявайки, че имате навършени 18 години, сега няма нужда да се регистрирате отново, а можете директно да се включите в играта, което сте и направили. С всеки верен отговор от Ваша страна, Вие увеличавате възможностите си за различни награди, сред които е и сумата от 1 МИЛИОН лева. За повече информация, можете да посетите сайта на играта- http://145.bg.

Ако не желаете да получавате подканящи смс-и е достатъчно за изпратите смс с текст STOP на номер 145.

Извиняваме се за причиненото Ви неудобство. Ако имате други въпроси, можете да ги зададете и ние ще Ви отговорим възможно най-бързо.Желаем Ви весел уикенд!
аз пиша:
Да вече се запознах с условията, но късно след играта, но кой ще реши проблема ми от 116 лева. Искам точно тази сметка да се изясни и заявявам, че няма да е платя, а от ваша страна искам да се свържете с Globul и да решите проблема, за да пуснат номера ми...
Не знам защо не отговорихте на предишното ми писмо. Моля да решим проблема. Нужно ли е да предприема по-сериозни мерки? Подадох жалба в офис на Globul във връзка със ситуацията. Няма нужда да повтарям какъв е проблема. Чакам отговор и по-скорошно изяснение, защото ми създадохте огромно неудобство....
те отговарят:
Здравейте,

Извиняваме се, че Ви отговаряме късно. Направихме справка за телефонен номер 0896439912 и още в самото начало на играта от този номер условията са ясно обяснени.

На този номер повече няма да бъдат изпращани подканващи смс-и. Извиняваме се за причиненото Ви неудобство. Желаем Ви лек ден.
и аз пиша:
Добре, щом е така мисля, че съм в правото си да искам да ми бъде пратен целия запис, за го изслушам и аз самата и за да съм сигурна че сте прави. Моля за по-бърз отговор и за пращане на файла.
Все още чакам записа.
Смятам, че сумата по сметката ми е неправомерно начислена и бих искала да намеря начин тя да бъде заличена.Ще се радвам ако получа съвет и консултация какво да правя???

Re: Стани милионер

МнениеПубликувано на: 01 Ное 2011, 10:10
от moommy
http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd& ... nt_id=3627

Явно не сте само Вие.

Re: Стани милионер

МнениеПубликувано на: 01 Ное 2011, 11:04
от aidedesi
Много благодаря за информацията...
Ще пиша жалба до КЗП, КРС и Globul, та да видим какво ще стане...

Re: Стани милионер

МнениеПубликувано на: 02 Ное 2011, 20:24
от aidedesi
Ох, незнам какво да правя. Голямо неудобство ми създаде тази игра и много главоболия. Най-интересното е, че след множество писма от моя страна най-после ми пратиха запис, но съм сигурна, че това не е моят запис и ще искам експертиза на записа от моя глас в независима лаборатория. Може ли да ми кажете 2-3 такива лаборатории функциониращи в България. А колкото до разследването на КЗП-незнам кога ще има резултати. Какво да правя???

Re: Стани милионер

МнениеПубликувано на: 02 Ное 2011, 21:11
от contrario
Аз се сещам за Научно изследователския институт по криминалистика и криминология към Министерство на вътрешните работи http://www.nikk.mvr.bg/Deinosti/default.htm
Погледни раздел "Документни изследвания, фотография и фоноскопия".
Не съм сигурен дали извършват услагата, коята търсиш, просто една насока.

Re: Стани милионер

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2011, 00:10
от teogeo
contrario написа:Аз се сещам за Научно изследователския институт по криминалистика и криминология към Министерство на вътрешните работи http://www.nikk.mvr.bg/Deinosti/default.htm
Погледни раздел "Документни изследвания, фотография и фоноскопия".
Не съм сигурен дали извършват услагата, коята търсиш, просто една насока.


ХАХАХАХАХАХАХАХАХА... Кефиш! Извади ме от моментното полудепресивно състояние!!!

Re: Стани милионер

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2011, 00:25
от contrario
Радва ме, че помагам. Депресивните състояния са неприятни.

Re: Стани милионер

МнениеПубликувано на: 03 Ное 2011, 17:33
от aidedesi
Хахахаха, аз от нерви започвам сама да си говоря и да се смея, хахаха. Но се радвам, че има хора, които помагат...

Re: Стани милионер

МнениеПубликувано на: 07 Ное 2011, 22:23
от aidedesi
Ето какво става:Жалбите в Комисията за защита на потребителите (КЗП) от участници в новата телефонна игра “Стани милионер” продължават да растат, съобщиха от ведомството на Веселин Златев.

На горещите телефони на КЗП писмено и по интернет са постъпили 54 сигнала от хора на различна възраст. Те са се хванали на въдицата, че имат уникалния шанс да спечелят 10, 15 или 50 хил. лв., ако се обадят на посочения безплатен телефон.

Регистрацията в тази игра е наистина безплатна и става с обаждане или SMS на кратките номера 145 или 1455. След това обаче клиентите трябва да отговарят на въпроси с натискане на клавиш 1 или 2 на телефона си.

Въпросите са от типа: къде е роден Васил Левски; кога е създадена българската държава; какъв сте по народност - българин или турчин и т.н. Всяко кликване струва 2,40 лева, независимо дали отговорът е верен или грешен. А играта на въпроси и отговори може да продължи до безкрай, ако не се усетиш, че нещо не е наред.

Така някои абонати са натрупали сметки по 80-100 лв. “В момента КЗП работи по съмнения за заблуждаваща и агресивна нелоялна търговска практика. Ако нарушението се докаже, играта ще бъде спряна, а на фирмата организатор “Ню геймс” ООД ще бъде наложена санкция до 15 000 лв.”, съобщиха от комисията.

Използват се стари регистрации

Парите на участниците в “Стани милионер” няма как да бъдат върнати. Но според експерти те могат да заведат колективен иск срещу организаторите. Въпреки проверката на КЗП абонати на мобилните оператори продължават да получават SMS-и с покана за включване. По този повод от комисията призоваха хората да не отговарят на кратките телефони 145 и 1455.

Обаждат ми се и искат да отговарям на въпроси, въпреки че никога не съм се регистрирал за участие и не съм си давал ЕГН-то. С това оплакване в редакцията на “Труд” се обадиха много читатели.

Оказа се, че това е напълно възможно. Организаторите на играта “Стани милионер” са получили достъп до базата данни на друга хазартна игра “SMS за милиони”, която също бе проект на фирма “Ню геймс”. Регламентът допуска това да се прави, въпреки че не е особено коректно към клиентите, обясниха от телекомите, обслужващи кампанията.

Re: Стани милионер

МнениеПубликувано на: 16 Ное 2011, 12:33
от hristogeorgiev
Здравейте,
член на моето семейство също стана жертва на тази, нова по рода си, измама. Баба ми, която е на 71 години е получила обаждане от въпросната игра "Стани Милионер", отговорила на всички зададени и въпроси и в крайна сметка разговора бил прекратен от другата страна. След няколко дни при проверка в офис на мобилният оператор тя разбира, че има сметка от 144 лв. Баба ми твърди, че по време на разговора не са и обяснени правилата на играта, както и че за всеки отговор се заплаща сума от 2.40 лв. Логично е човек със 100 лв. пенсия веднага да се откаже от участие, когато разбере за какви суми иде реч. Бихте ли ми дали съвет как да процедирам в случая и дали има смисъл да се завежда дело.
aidedesi би ли съобщила дали има ефект от подадените молби към мобилният оператор, КЗП и КРС ?

Благодаря Ви предварително!

Re: Стани милионер

МнениеПубликувано на: 16 Ное 2011, 14:12
от justmy
както и с невероятните награди, които тя предоставя като възможности.
:idea: :idea: :idea:http://osvr.netii.net/2011/ND/10/0070d811_38592911.htm

Re: Стани милионер

МнениеПубликувано на: 16 Ное 2011, 19:54
от aidedesi
За мое огромно съжаление си платих сметката, защото все пак живеем в България и каквото и да направих-нищо...

Re: Стани милионер

МнениеПубликувано на: 22 Ное 2011, 14:27
от ganbox
Ако искате да спрете досадните SMS-и от тази игра вижте как става тук https://www.facebook.com/gospodarite/po ... 6475609611

Re: Стани милионер

МнениеПубликувано на: 24 Ное 2011, 19:15
от redblood
Един мой приятел имаше същия проблем, след което говори с оператора си, но нищо не се случи. Просто му се извиниха... Нямам думи.