начало

ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор ВСС: Не е необходим специален обвинител, който да разследва главния прокурор

Промени в ЗДП относно техническите прегледи

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Промени в ЗДП относно техническите прегледи

Мнениеот daniei » 08 Сеп 2018, 16:21

Здравейте, имам следния казус. Притежавам товарен автомобил категория N1 с първаначална регистрация (като нов) октомври 2016 година. Първоналания технически преглед (издаден от КАТ) беше с валидност 1 година в съответствие с действащия тогава закон за движения по пътищата. Съответно октомври 2017 година беше извършен нов технически преглед на автомобила. От 20 Май 2018 влизат в сила изменения в ЗДП, които гласят следното:

Чл. 147. (3)Пътните превозни средства подлежат на периодичен преглед за проверка на техническата им изправност, както следва:
1. (В сила от 20.05.2018 г.) превозните средства от категория N1 и превозните средства от категория М1, с изключение на леките таксиметрови автомобили, къмпинг-автомобилите и линейките - преди изтичане на третата и петата година от датата на първоначалната им регистрация като нови, след което всяка година;


Според издадния ми документ от пункта за технически прегледи обаче автомобила подлежи на следващ преглед до октомври 2018г. Въпросът ми е валиден ли е прегледа, извършен една година след първоначалната регистрация, до края на петата година? На практика е извършен преди изтичане на третеата година и аз смятам, че би трябвало да е валиден независимо от отбелязаното в документа за технически преглед. Моля за аргументирани отговори.

Благодаря предварително!
daniei
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 08 Сеп 2018, 15:53

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron