начало

Сърбин беше осъден по „Скайп“ на 3 години затвор за неспазване на карантина Сърбин беше осъден по „Скайп“ на 3 години затвор за неспазване на карантина

какъв е законовия статут на Топлофик. София

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


какъв е законовия статут на Топлофик. София

Мнениеот tochotocho » 21 Ное 2019, 18:16

Какъв е законовия статут на Топлофикация София АД- търговец, продавач, взискател т.н.
Прехвърлям партида от баща на син - изискват някакви НОТАРИАЛНО заверени декларации. Питам - това са частни документи и по ЗЗД няма задължение за нот.заверка на подписите. Обяснявам - нотариусът САМО заверявя подписите. Ако Топлото ги оспорва има СРС и т.н. Отказах нот.заверка защото противоречи на закона. Дори наемните договори нямат ЗАДЪЛЖИТЕЛНА нот. заверка. Исках да извикат техен ЮРИСТ, но те са или на обяд или в съда! А те са повече от 22 , по Мая Манолова.
И още нещо в техната Декларация, аз собственикът се съгласявам наемателя да стане КУПУВАЧ, не потребител,а КУПУВАЧ. По търговските закони, щом купувам
, то няма законово основание и да продавам покупката, това е търговията. Напр. аз мога да купя т.е. КУПУВАЧ , това което се доставя на панелния блок с 4-5 входа. И да го продавам на съответните апартаменти. съответно на търговска цена.В случая Декларацията е сбъркана - точния текст и термин е " ПОТРЕБИТЕЛ" или още по-точна "КРАЕН ПОТРЕБИТЕЛ "
Давам съгласие ПЕШО да купува , дали ще го ползва или ще го продава, това е търговия.т .е. не формално давам съгласие на ПЕШО да купува, ако реши да продава. Това го записах в формуляра. Не го приеха.
tochotocho
Потребител
 
Мнения: 383
Регистриран на: 16 Юни 2013, 22:34

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron